GLASINA: Otkriveni detalji o priči i glavnom liku nove Star Wars video igre?

Pre više od dve i po godine smo vam preneli prve informacije o novoj Star Wars video igri na kojoj radi čuvena dizajnerka Ejmi Henig i Visceral studio. Sada, ekipa sa portala Making Star Wars nam donosi prve informacije o priči i glavnom liku ove video igre. 

Kako kaže Making Star Wars, priča ove igre – čije je kodno ime u produkciji Project Ragtag – zvuči veoma duboko i praktično je filmskog kvaliteta u celosti. Junakova veza sa glavnom pričom je snažna i cela struktura je prilično čvrsta. Priča je smeštena nakon Nove nade i pre početka Imperije.

Making Star Wars kaže da Tod Stašvik tumači glavnog junaka „Dodžera“. Dodžer nije njegovo pravo ime. On je bio primoran da uđe u kriminalno podzemlje kada je „izbegao“ (Dodged eng.) regrutaciju u imperijalnu službu, ostavivši svoj dom na jako lošem glasu. Kada je odlučio da beži, postao je tražen od strane Imperije i otišao je u bekstvo u zabačene delove galaksije. Naučio je da bude šarmantan i da priča brzo. Međutim, njegov život se pogoršao nakon uništenja njegove rodne planete Alderana i on se nalazi na „listi preživelih“ koju drži Imperija (ovo je ideja koja je prvi put upotrebljena u Marvelovom Princess Leia serijalu).

Kada su pobunjenici uništili Zvezdu smrti, Imperija se fokusirala na odmazdu prema „teroristima“ iz spoljašnjeg prstena koji su uništili borbenu stanicu. Ovo je loše po Dodžera, ali takođe mu daje mogućnosti da zaradi pare. Novo imperijalno mešanje sa spoljašnjim prstenom uzdrmalo je kriminalno podzemlje na interesantan i preteći način po Dodžera i njegove saradnike. Prijatelji se okreću jedan na drugog i kriminalaci postaju heroji koji su voljni da pomažu pobunjenike po prvi put. Dodžer je gurnut u priču gde ima mogućnost da radi za Džabu Hata. Posao će dati Dodžeru novac koji će mu trebati da bi se uklonio sa liste preživelih Alderanaca, preko korumpiranih imperijalaca. Tokom tog procesa Dodžer saznaje nešto strašno o tome šta Imperija želi da uradi sa oružijem koje ga pogađa i koje ga primorava da se suoči sa svojom prošlošću i sa uništenjem njegove rodne planete.

Dodžer je sposoban da se brine o sebi i o njegovim neprijateljima. Naoružan je sa svetlosnim bičem/kukom za penjanje i sa blasterom. Njegov prepoznatljivi potez je da aktivira svetlsni bič i da zarobi svoje neprijtaelje levom rukom, a da ih onda ubije pištoljem u desnoj ruci. Postoje mnoge varijacije ovih oružja što može značiti da su zamislili mnoge stvari ili da će biti DLC-eva i varijacija za preuzimanje igre. U svakom slučaju, on koristi svoje “ magično laso “ i svoj pištolj da zaustavlja svoje neprijatelje.

Dodžer i njegova posada su veoma jedinstevni i srećan sam da nemamo situaciju Daš Rendara gde je Dodžer ustavri Han Solo sa manjim izmenama. Njegova priča, kao i njegova težnja da zaustavi katastrofu i reši ubistvo svog mentora čini od njega dobrog Star Wars junaka. Još informacija stiže uskoro!

Za poslednje vesti o ovoj igri posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s