5. mesto za Srbiju na Evropskom Timskom prvenstvu u X-wingu!

Reprezentacija Srbije u X-wingu je uzela učešće na Evropskom Timskom Prvenstvu (ETC) koje održano u Salamanki, Španiji od 4 do 6. avgusta 2017. godine.

Reprezentaciju Srbije su činili 6 članova, po dva pilota za svaku frakciju u X-wingu i to su kapiten Jagoš Uskoković (Imperija), Filip Vukić (Imperija), Miloš Nikolić (Ološ), Josip Jakić (Ološ), Milan Avramović (Pobunjenici) i Sava Veselinović (Pobunjenici).

Na ETC se plasiralo ukupno 8 reprezentacija, pored Srbije, još i Poljska, Engleska, Vels, Španija, Italija, Grčka i reprezentacija UN (sastavljena od igrača iz nekoliko zemalja Evrope).  Turnir je trajao dva dana. U kvalifikacionoj fazi, prvog dana se igralo sedam kola, svako sa svakim. Nakon sedam odigranih rundi formira se rang lista timova i četiri prvoplasirana reprezentacije su bile Poljska, Engleska, Španija i UN koje su prošle u plej-of, a ostale reprezenzacije su otišle u plej-aut.

Rezultati tokom kvalifikacione faze:
Srbija – Vels: 1 – 5
Srbija – Italija: 2 – 4
Srbija – Grčka: 5 – 1
Srbija – Španija: 4 – 2
Srbija – Engleska: 2 – 4
Srbija – Poljska: 0 – 6
Srbija – UN: 4 – 2

Reprezentacija Srbije je zauzela 5. mesto u veoma jakoj konkurenciji!  Te nije uspela da se, poput prošle godine, plasira u polufinale.

Na kraju Poljska je u finalu pobedila Englesku, te osvojila titulu drugi put za redom.

Važno je napomenuti da su ove godine reprezentacije došle mnogo ozbiljnije pripremljene, te su se priključili igrači koji su inače  vrsni piloti, koji učestvuju na velikom broju takmičenja tokom godine, širom Evrope i SAD-a.

Pored ETC-a, igrači iz Srbije su uzeli učešća i na turniru u pojedinačnoj konkurenciji i zauzeli mahom top10, top20 i top30 mesta.

Organizacija je uglavnom ispunila očekivanja, mada ima dosta mesta za napredak do sledeće godine kada se Evropsko Timsko Prvenstvo održava u Zagrebu, u Hrvatskoj. Nadamo se i boljem plasmanu reprezentacije Srbije na sledećem ETC-u.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s