Stiže nova linija Star Wars stripova, ali od izdavačke kuće IDW!

Na ovogodišnjem Celebrationu je pomalo stidljivo najavljeno da nam stiže nova linija Star Wars stripova i to ne od Marvela kako smo navikli, već od potpuno druge izdavačke kuće – IDW.

Na Celebrationu nije rečeno praktično ništa osim da će ti stripovi stići pred kraj ove godine, ali sada, Comic Book Resources nam ekskluzivno donosi informacije i naslovnice (ispod) IDW-ovih Star Wars stripova.

Kao prvo, ovaj serijal će se zvati Star Wars Adventures i on će, za razliku od Marvelovih Star Wars stripova koji su uglavnom namenjeni starijim čitaocima, biti namenjen za sve generacije fanova. Star Wars Adventures će biti sačinjen od niza zasebnih avantura u čijem će fokusu biti razni poznati likovi sage iz različitih era. Svaki broj ovog serijala će sadržati po dve priče i one će skoro sve biti originalne, a ne adaptacije raznih materijala. Takođe što je veoma bitno: većina, ali ne sve, priče će biti deo kanona.

Prvi broj serijala Star Wars Adventures izlazi 06.09., a drugi dve nedelje kasnije. Priče prva dva broja piše scenarista Kavan Skot (koji je napisao Star Wars: Adventures in Wild Space serijalu dečjih knjiga). Prva dva broja će da prate Rejine avanture tokom njenih ranijih dana na Džakuu.

Evo naslovnica:

To bi bilo to. Šta mislite o ovom novom serijalu stripova i da li ćete ga pratiti kada krene da izlazi, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Star Wars stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s