Koliko je zapravo priča nove trilogije zacrtana unapred?

Kada je Disney preuzeo Lucasfilm pre četri i po godine, mnogi fanovi su bili u strahu da će korporacija „Velikog miša“ podvesti Star Wars franšizu pod svoje standarde i norme, te da će priča nove trilogije upasti u „predvidivi kalup koji odlikuje Disney filmove“. Takvo nešto bi značilo da je priča Epizoda VII, VIII i IX već unapred isplanirana, međutim to je daleko od istine!

Naime scenarista i reditelj Poslednjih Džedaja, Rajan Džonson, je u diskusiji na Tviteru (ispod) izjavio da kada je on počeo da radi na priči Epizode VIII, nije bilo nikakvog velikog, globalnog plana za priču nove trilogije, te je on imao potpunu slobodu pri kreiranju priče, ali je, naravno, morao da uzme u obzir sve što se izdešavalo u Buđenju Sile. Ipak, u istoj diskusiji je citirana i predsednica Lucasfilma, Ketlin Kenedi, koja je u nedavnom intervjuu rekla da je od samog početka bilo razgovora kuda ide priča nove trilogije, te da postoje okvirni planovi, ali da ne žele da ograničavaju kreativnu slobodu tvorcima novih priča – dakle, Džonsonova priča Epizode VIII se ili uklapa u te planove Lucasfilma ili su planovi prilagođeni priči.

E sad, to što Lucasfilm nema detaljno zacrtanu priču nove trilogije je (gle čuda) uplašilo novu grupu fanova, koji smatraju da je neozbiljno što ne postoji precizan plan kako će teći priča nastavaka. Toj grupi se, opet na Tviteru (ispod), obratio Pablo Hidalgo, jedan od članova Grupe za kanon unutar Lucasfilma, koji je rekao da nema razloga za brigu, a i dodao je ni da prve dve Star Wars trilogije nisu imale detaljno zacrtanu priču od početka:

To bi bilo to. Kakve su vaše reakcije na to što Lucasfilm nema precizne planove za budućnost priče nove trilogije, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s