Da li će se Joda i Obi-Van pojaviti u Epizodi VIII?

Upozorenje! Nastavak članka sadrži potencijalne spojlere Epizode VIII, tako da ostatak čitate na sopstvenu odgovornost!

Još od leta prošle godine internetom kruže glasine da će se čuveni Džedaj učitelj Joda pojaviti u Epizodi VIII. Te glasine imaju relativno čvrste temelje s obzirom da je Frenk Oz, čuveni glumac i lutkar koji je igrao Jodu u svim Star Wars filmovima, na par dana posetio set Epizode VIII u Engleskoj prošle godine. Međutim, mnogi poznati ljudi iz sveta filma su bili gosti na setovima novih Star Wars filmova, tako da to nije bila neka definitivna potvrda.

Ipak, pre koji dan novinari Varietyja su poprčali sa Ozom i zamolili ga da prokomentariše te glasine o Jodi, na šta je on odgovorio:

Osećam se kao ratni zarobljenik u ovoj situaciji i mogu samo da vam dam moje ime, čin i serijski broj. Kako bih ostao veran ljudima koji su me to zamolili, a oni su na neki način moja porodica, moram da kažem da sam zamoljen da ne govorim o tome. Ja volim Jodu. Rado ću pričati o tome sa vama onda kada mi dozvole.

Sasvim je očigledno da je Oz u nekom kapacitetu bio uključen u produkciju Epizode VIII, što nas dovodi do zaključka da je on najverovatnije radio na Jodi i da će se mali, zeleni Džedaj pojaviti u Epizodi VIII.

S obzirom da je bilo nekoliko glasina koje su rekle da će se Rej, u toku svog džedajskog treninga, susresti sa duhovima Jode i Obi-Vana u „Džedajskom drvetu“ , naša je pretpostavka da bi Joda mogao da se pojavi u ovoj kratkoj sceni.

A kad smo već kod Obi-Vana, glumac Juan Mekgregor je imao AMA (Ask Me Anything) sesiju na Redditu i naravno dobio je gomilu pitanja o tome da li će igrati u zasebnom filmu o Obi-Vanu i da li će se možda Kenobi pojaviti u Epizodi VIII. S obzirom da je u prethodnom periodu tokom svakog intervjua odgovarao da bi rado obukao Kenobijevu odoru ponovo, bilo je veoma čudno što tokom AMA sesije on uopšte nije odgovarao na ta pitanja. Da li nam to možda govori da ćemo ponovo gledati Kenobija u Star Wars filmu? Videćemo.

To bi bilo to za sada. Kakve su vaše reakcije na ove vesti i da li biste voleli da vidite Jodu i Obi-Vana u Epizodi VIII, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s