Stanje galaksije pred Epizodu VIII

Upozorenje! Nastavak članka sadrži informacije koje se mogu okarakterisati kao spojleri Epizode VIII, tako da ostatak teksta čitate na sopstvenu odgovornost!

Napad Prvog reda na Novu Republiku – uništenje Hosnijan sistema od strane Starkiler baze, da budemo precizniji – je događaj koji je potpuno poremetio galaksiju i promenio raspored snaga. Kakve su neposredne posledice tog napada i kako je on uticao na odnos snaga u galaksiji, odgovara nam ekipa sa portala Making Star Wars, koja kaže sledeće.

Gubitak Starkiler baze je za Vrovnog vođu Snouka toliko značajan koliko i pobede (uništenje prestonice Republike) koje je ostvario, a njegove trupe se izašle iz skrivanja. Oni koji su se smejali ideji da Prvi red predstavlja ozbiljnu pretnju su sada ili mrtvi ili se više ne smeju. Nakon uništenja Hosnijana, hladni rat je zvanično završen i galaksija više ne gleda na Snouka kao na nekog ko je nebitan na galaktičkoj pozornici. Ljudi shvataju da su Snouk i njegovi podanici zeloti kojih se treba bojati. Populacija galaksije polako shvata da će Prvi red kad-tad doći da ih osvoji, te je na njima da se ili pridruže ili odupru. Narod je svestan da je peroid mira završen i da je počeo rat.

Sve ono što je Prvi red ranije radio polako i u tajnosti, sada mogu da rade potpuno otvoreno i bez straha, svestan je Snouk. Sa druge strane, nakon uništenja svoje prestonice i velikog parčeta flote, Nova Republika je u totalnom kolapsu, a galaksija u totalnom haosu. Brojni zasebni sistemi i planete shvataju da sada moraju da izaberu stranu.

General Leja Organa više nije jedina koja prepoznaje pretnju koju predstavlja Prvi red i više nije jedina koja je odlučila da mu se odupre.

To bi bilo to. Kakve su vaše reakcije na ove informacije i kakva su vaša očekivanja za Epizodu VIII, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s