Šta će Dizni da radi sa likom Leje u Epizodama VIII i IX, sada, nakon smrti Keri Fišer?

Vest o smrti omiljene nam princeze, Keri Fišer, nas je sve iznenadila, a neki su i dalje u šoku. Međutim, sada nakon što smo imali koju nedelju da se smirimo, postavlja se logično pitanje: Šta smrt Keri Fišer znači za budućnost nove Star Wars trilogije, te kako će Disney da reši ulogu Leje u Epizodama VIII i IX?

Prvo, dobra je vest to što je Keri snimila sve svoje scene za Epizodu VIII. Međutim, problem je to, kako kaže The Hollywood Reporter, što je prvobitni plan bio da Lejina uloga raste svakim novim filmom, tako da je ona u Epizodi IX trebala da ima nekoliko ključnih scena (kratki opisi tih scena su spojleri i nalaze se na dnu ovog članka).

Kako prenosi The Hollywood Reporter, redatelj Epizode IX, Kolin Trevorou, bi ovih dana trebao da dođe u Los Anđeles gde bi sa čelnicima Lucasfilma trebao da popriča o trenutnoj situaciji i da naprave plan kako će da upotrebe lik Leje u naredna dva filma. Srećom, svi oni imaju dosta vremena da izaberu najbolje rešenje – Epizoda VIII, koja izlazi za nešto manje od godinu dana, je u postprodukciji i sve eventualne promene koje se unesu u priču se mogu korigovati dosnimavanjem koje će krajem proleća biti u Londonu, dok sa druge strane, snimanje Epizode IX će tek početi za nekih godinu dana.

Pred Lucasfilmom se nalazi zaista velik broj opcija. Vrlo je moguće da će Lejina uloga biti drastično smanjena u oba filma, a da za njene kadrove budu iskorištene scene koje je Keri već snimila. Postoji opcija da Leja pogine u filmu ili da je zameni neka druga glumica – čisto sumnjam da bi uradili ovakvo nešto. Postoji opcija da njen lik za potrebe Epizode IX bude digitalno rekreiran (poput Tarkina u Rogue One), itd…

Dakle, pred Lucasfilmom se nalazi jedan zaista težak zadatak. Mi se samo nadamo da će filmadžije naći način da ispoštuju pokojnu glumicu, ali i da istovremeno naprave film u kojem ćemo svi mi uživati. Kakve su vaše reakcije na ovo i šta bi po vama bilo najbolje rešenje, napišite nam u komentarima.

Upozorenje! Ostatak članka sadrži spojlere, tako da nastavak čitate na sopstvenu odgovornost!

Dve velike scene koje su bile planirane za Leju su scena suočavanja nje i njenog sina Kajlo Rena i scena u kojoj se prvi put posle mnogo godina Leja sreće sa Lukom Skajvokerom. Prema informacijama koje smo dobili, ove scene su prvobitno bile planirane za Epizodu IX, ali nakon smrti Fišerove, sasvim je izvesno da će doći do izmena.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s