Analiza trećeg Rogue One trejlera

Već po tradiciji, nastavljamo sa našim detaljnim analizama novih Star Was trejlera, a ovaj put na redu je poslednji trejler za Rogue One koji je izašao juče. Hajde da vidimo šta nam je sve ovaj trejler otkrio.

0:00 – Kadar u kom vidimo šatl direktora Krenika kako sleće na (za sada nepoznatu) planetu. Na tu planetu se sakrio naučnik Galen Erso i njegova porodica koje Krenik lovi zato što je Galen verovatno jedina osoba koja može da konstruiše oružje Zvezde smrti.

0:08 – Krenik i njegova Četa smrti izlaze iz šatla, a Galen im ide u susret. Čitava ova sekvenca je deo flešbek scene koja se odvija nekih 10-15 godina pre radnje samog filma.

0:24 – Džin Erso se budi iz sna i vidimo da se ona nalazi u imperijalnom zatvoru. Potom u zatvor provaljuju pobunjenički vojnici koji je oslobađaju i odvode do baze na Javinu IV. Ovo je jedna od scena sa početka filma.

0:31 – Kadar sa ulica grada na planeti Džedi. U orbiti iznad se nalazi zvezdani razarač, a nebom patroliraju i TAI lovci. Primetite u donjem levom uglu i imperijalnog protokol droida.

0:40 – Vidimo kako U-ving preleće iznad ogromne statue Džedaja koji drži svetlosnu sablju, a koja je srušena i prekrivena peskom. Planeta Džeda je inače dom jedne od prvih civilizacija u galaksiji koje su proučavale prirodu Sile. Sada, Džeda je mesto na koje dolaze hodočasnici koji veruju u Silu, a u kori planete se nalaze kajber kristali (od kojih se prave svetlosne sablje) koje Imperija koristi za izgradnju lasera Zvezde smrti.

0:44 – Džin biva sprovedena u štab pobunjeničke baze na Javinu IV. Tamo Kasijan Andor pita Džin: „Kada si se poslednji put čula sa svojim ocem?„, na šta se nadoveže Mon Motma sa: „Deluje da je on ključan za razvoj super-oružja.

0:52 – Vidimo kako krenikov šatl sleće na platformu imperijalnog postrojenja. Krenik i njegova Četa smrti izlaze iz šatla, a tu ih čeka Galen Erso koji je opkoljen stormtruperima. Krenik ljutito gleda Ersa – smatramo da je ovo deo kada Krenik sazna da je Galen poslao poruku Pobunjenicima, te dolazi da ga kazni.

0:59 – Prelep kadar u kom vidimo Zvezdu smrti koja je u orbiti oko (najverovatnije) planete Skarif.

1:01 – Kadar sa Džin, Kasijanom, Bejzom, Čirutom i Bodijem u hangaru pobunjeničke baze na Javinu IV. Džin kaže: „Ako je moj otac sagradio tu stvar, moramo da ga nađemo.

1:08 – Vidmo Kasijana, Kej-Tuesoa i Bodija u U-vingu. Tueso kaže: „Zahtevaju pozivni kod„, na šta Bodi odgovara sa: „Odmetnik. Odmetnik-1.

1:16 – Vidimo Krenika kako ubeđuje Vejdera: „Moć s kojom ovde imamo posla je nemerljiva.“ Vejder očigledno nije ubeđen da je Zvezda smrti tako moćna kao što je Krenik i neki drugi predstavljaju.

1:24 – Vidimo vrh Pobunjeničkog saveza kako u bazi na Javinu IV raspravlja o Zvezdi smrti. Jedna od vođa kaže: „Ako Imperija ima ovakvu moć, kakve šanse imamo?“ Ova scena se odvija na početku poslednje trećine filma, pre nego što Pobunjenici ne počnu sa svojim napadom na planetu Skarif. Primetite sa leve strane kadra jednog Mon Kalmarija – da li je to admiral Akbar? Teško je reći. Nismo ga videli na Javinu u Epizodi IV, ali nove knjige i strip Princess Leia su nam saopštili da je on bio tamo u to vreme.

1:27 – Nekoliko kadrova uličnih borbi na Džedi. Ovo je prvi put da vidimo da se AT-ST nalazi u filmu.

1:30 – U kadar ulazi So Gerera. Vidimo njegove prostetičke noge. So je veteran brojnih sukoba još od Ratova Klonova, a sada on predvodi jednu ekstremističku grupu Pobunjenika na Džedi.

1:34 – Ponovo vidimo Džin, koja kaže: „Imamo nadu. Pobune su izgrađene na nadi.“ Ovaj kadar je deo prethodne scene u pobunjeničkom štabu na Javinu IV sa vodstvom Saveza.

1:39 – Prelep kadar imperijalnog postrojenja na planeti Skarif. Na ovom mestu će se voditi poslednja, velika bitka filma.

1:41 – Pobunjenički vojnici trče kroz džunglu na Skarifu. Inače, scene na Skarifu su najvećim delom snimane na Maldivima.

1:43 – Džin, Kasijan i Kej-Tueso se infiltriraju u imperijalno postrojenje na Skarifu. Njih troje ovako prerušeni izgledaju kao najtužniji i najsmešniji imperijalci ikad.

1:45 – Kadar u kom vidimo grupu boraca na ulicama na Džedi. Oni su pripadnici pobunjeničke ćelije Soa Gerere. Osoba u fokusu ovog kadra (sa maskom i cevima) se zove Edrio „Two Tubes“.

1:46 – Vidimo kako Čirut mlati nekoliko stormtrupera, a potom Bejz blasterom dovršava ostale. Čirut kaže: „Uživaj u ovom trenutku. Sila je jaka.

1:51 – Eskadrila X-vingova i Y-vingova bombarduje imperijalno postrojenje na planeti Eadu. To je isto on postrojenje ispred kog su se sreli Krenik i Galen Erso ranije u trejleru.

1:53 – Nekoliko kadrova borbe na plažama Skarifa. Iako slep, Čirut se i te kako dobro snalazi i služi sa svojim boukasterom.

1:57 – JES! Scena borbe u svemiru! Deluje da pobunjenički lovci napadaju imperijalne instalacije koje su orbiti iznad Skarifa. Primetite da pobunjenički pilot ima kacigu koja je po dezenu i šarama skoro identična onoj koju nosi čuveni Porkins u Epizodi IV.

2:03 – Na Džedi, Bodi Ruk gleda džinovsku eksploziju u daljini. Ova eksplozija je najverovatnije rezultat nekog probnog udara Zvezde smrti.

2:05 – Jedan od najboljih kadrova iz trejlera: Dart Vejder izlazi iz pare i žustro se kreće ka Kreniku. Vejder deluje ljut.

2:07 – Vidimo Soa Gereru koji (verovatno Džin) kaže: „Spasi Pobunu! Spasi san!

2:08 – Još nekoliko iz poslednje bitke na Skarifu. Vidimo Bejza i Čiruta kako trče, a umalo da ih zgazi noga od AT-ACT hodačice.

To bi bilo to. Šta mislite o ovom trejleru i da li ste primetili neki detalj koji je nama možda promakao, napišite nam u komentarima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s