Objavljen sinopsis za Rogue One: Catalyst!

Rogue One Catalyst

Među brojnim nadolazećim Star Wars knjigama, jedna od onih zbog kojih se najviše radujemo je svakako Catalyst: A Rogue One Novel, koju piše Džejms Lusino, a koja je prikvel za film koji nam stiže u decembru. Za ovu knjigu je upravo objavljen sinopsis koji ide ovako:

Rat razara galaksiju. Već godinama Republika i Separatisti se bore preko zvezda, i jedni i drugi pokušavajući da naprave veća i smrtonosnija oružja koja bi im obezbedila pobedu. Kao član tajnog projekta „Zvezda smrti“ kojim upravlja kancelar Palpatin, Orson Krenik je odlučan da napravi ovo super-oružje pre neprijatelja. A Krenikov stari prijatelj, brilijantni naučnik Galen Erso, je možda ključ uspeha tog tajnog projekta.

Galenovo istraživanje o energiji ga je dovelo u fokus ne samo Krenika, već i Krenikovih neprijatelja, zbog čega je naučnik postao ključna figura ovog galaktičkog sukoba. Ali nakon što Krenik spase Galena, Galenovu ženu Liru i ćerku Džin, od separatističkih kidnapera, Ersoovi postaju Krenikovi dužnici. Krenik potom Galenu nudi izvanrednu priliku: da nastavi svoje naučno istraživanje sa svim resursima koji su mu potrebni. I dok Galen i Lira misle da će galenovo istraživanje biti primenjeno u dobronamerne svrhe, Krenik ima drugačije namere jer planira da Zvezda smrti postane realnost. Zarobljeni i u šaci svog dobročinitelja, Ersoovi moraju da razmrse Krenikovu mrežu laži i prevara da bi spasili sebe, ali i samu galaksiju.

Ovaj sinopsis nam otkriva da će priča biti smeštena za vreme Ratova Klonova, što je malo iznenađenje. Šta mislite o ovom opisu i da li se radujete ovoj knjizi, napišite nam u komentarima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s