Star Wars igračke u 2015. zaradile preko 700 miliona dolara!

new_stormtroopers

2015. godina je bez sumnje bila i više nego uspešna za Lucasfilm i Disney. Epizoda VII je u svetskim bioskopima za sada zaradila oko 2 milijarde američkih dolara, a licencirani Star Wars proizvodi bukvalno preplavljuju police po marketima širom sveta. Među svim tim silnim proizvodima su naravno i igračke, koje fanovi daleke galaksije religiozno sakupljaju i popunjavaju svoje džinovske kolekcije.

Prema podacima koje je iznela kompanija NPD, prodaja igračaka u SAD je u 2015. porasla za oko 6,7 procenata, te je prodajom igračaka ukupno zarađeno oko 19,4 milijardi dolara, a tom skoku u prodaji su posebno doprinele Star Wars igračke koje su u minuloj godini prodavcima donele više od 700 miliona dolara. Nagli skok u prodaji Star Wars igračaka se desio u poslednjem kvartalu jer je u septembru, na Force Friday, počela ogromna kampanja i prodaja novih Star Wars igračaka i proizvoda sa tematikom Epizode VII. NPD napominje da u tu sumu od 700 miliona dolara ulazi zarada isključivo od igračaka, ali ne i od garderobe, video igara i sličnih licenciranih proizvoda.

Iz ove perspektive, izgleda da je Disney prošao poprilično dobro kada je kupio Lucasfilm za samo 4,5 milijardi dolara, jer deluje da je nakon samo tri godine Disney već povratio uloženi novac, a imajte u vidu da ćemo od sada (pa do večnosti?) imati Star Wars film svake godine.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s