Red Fly Studio Želi da Dovrši Otkazanu Video Igru o Dartu Molu!

Pre nego što je Džordž Lukas (George Lucas) prodao Lucasfilm Disneyju, LucasArts je u saradnji sa Red Fly Studiom radio na video igri o Dartu Molu (Darth Maul), ali o toj igri, osim jednog veoma kratkog gameplay videa, nismo videli ni saznali skoro ništa. Međutim, sinoć je šef Red Fly Studia, Den Bort (Dan Borth), uradio AMA (Ask Me Anything) na Redditu, gde je otkrio nekoliko detalja o samoj igri, kao i namere ove kompanije da dovrši ovaj projekat.

Bort je otkrio da je ova igra u početku njenog razvoja koncipirana kao priča o poreklu Darta Mola i da bi se dešavala u periodu pre Epizode I – tu bi igra počela sa Molom koji ima devet ili jedanaest godina i pratila bi njegov mukotrpan trening pod Dartom Sidiusom (Darth Sidious). Potom je ta ideja promenjena i odlučeno je da se igra dešava u vreme Ratova Klonova. Naposletku je došao i Džordž Lukas lično i predložio da se priča dešava u Legacy eri, oko 120 godina nakon Epizode IV, i da priča prati ili Molovog klona ili Molovog potomka, koji bi se udružio sa Dart Talon da uništi Darta Krejta (Darth Krayt), zbog njegovog izvrtanja sitskih učenja.

Naravno, prava za izradu Star Wars video igara za sada ekskluzivno drži EA i oni se za sve pitaju. Međutim, Brot kaže da njegova kompanija radi na pravljenju demo verzije Dart Mol video igre za sisteme poslednje generacije, kojim se upravo nada da će impresionirati EA. Brot se nada i za pomoć fanova, koje poziva da učestvuju u kampanji na Tviteru koristeći hešteg „WeWantMaul“.

To bi bilo to. Da li biste voleli da ova video igra ugleda svetlost dana i u kojoj eri biste najviše voleli da se ona odvija?

2 Comments Add yours

  1. Pau kaže:

    Super vest. Da li se zna nešto novo za SwKotor 3? Bilo je nekih glasina da sledeće godine kreću sa razvijanjem igre…

    Sviđa mi se

    1. Da, bilo je par glasina i ništa više. Lično, mislim da su šanse da ćemo uskoro videti KotOR 3, na žalost jako slabe.

      Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s