Nove Glasine o Poreklu Glavnih Likova Epizode VII

Tokom prošlih godinu i po dana, imali smo mali milion glasina o poreklu nove generacije glavnih likova koje ćemo videti u Epizodi VII, a poslednja dolazi sa (verovali ili ne) Reddita, od osobe koja tvrdi da je pročitala draft novelizacije Epizode VII, koju inače piše Alan Din Foster (Alan Dean Foster).

Iako dolazi sa Reddita, ova glasina i te kako ima smisla i uklapa se u sliku koju već imamo o filmu, te je zbog toga vredna da je makar razmotrimo.

Upozorenje! Nastavak članka sadrži detalje koji se lako mogu ispostaviti kao spojleri, tako da ostatak teksta čitate na sopstvenu odgovornost.

Glasina sa Reddita posebno iznosi detalje o svakom od likova, a tako ćemo da radimo i mi. Pa da krenemo:

  • Rej (Rey) – Ranije je bilo dosta spekulacija da je Rej ćerka Luka Skajvokera (Luke Skywalker), a ova glasina to demantuje i tvrdi da je Rej još kao mala postala siroče, a da ju je Luk pronašao, usvojio, osetio njen afinitet prema Sili i uzeo za svog učenika. Rej možda nije Lukova krv, ali ona nosi nasleđe Skajvokera. Luk je osnovao Džedajsku akademiju gde je imao nekoliko učenika, a Rej mu je bila omiljena.
  • Fin (Finn) – Fin je na neki način takođe siroče i oko te stvari se on i Rej zbližavaju. Fin nije njegovo pravo ime, već mu ga je, na osnovu njegove stormtruperske oznake FN-2187, nadenula Rej.
  • Kajlo Ren (Kylo Ren) – Kajlo je sin Hana i Leje. Njegov bes u mnogome potiče od toga što je Luk favorizovao usvojeno dete (Rej), a ne njega, člana loze Skajvokera. Deluje da je Luk osetio Kajlovu sklonost ka Tamnoj strani Sile, te je zbog toga oklevao da ga podučava. Kajlo je boravio u Džedajskoj akademiji i bio je tamo prisutan tokom nove čistke Džedaja. Kada je počela čistka, Lukov prvi instinkt je bio da zaštiti Rej, što je Kajlo video. Tu je Kajlo otet, pa kasnije indoktriniran u Vitezove Rena. Cilj Vitezova Rena je da zbrišu Džedaje sa lica galaksije, a Kajlo takođe uzima ovu misiju kao svoju, mada on ima malo drugačije ciljeve. Kajlo želi da iskoristi Vitezove Rena kako bi ostvario svoje lične ciljeve, mada je Vrhovni vođa Snouk (Snoke) svestan toga, ali se pravi da ništa ne zna. Kajlo je opsednut Dartom Vejderom (Darth Vader) i njegovim nasleđem, te ga vidi kao svog uzora. Kajlo u tajnosti planira da uzme kontrolu nad Vitezovima Rena.
  • Vrhovni vođa Snouk – Lik Snouka je veoma sličan liku senatora/Imperatora Palpatina (Palpatine). Javnosti on je misteriozni Vrhovni vođa koji vodi državu, a u tajnosti on je vođa Vitezova Rena. U knjizi, Snoukov izgled i rasa (verovatno namerno) nisu napomenuti, a nisu previše ni istorija i poreklo Vitezova Rena.
  • Lor Sen Teka (Lor San Tekka) – To je ime lika kog će u filmu igrati Maks Von Sidou (Max Von Sydow). On je bio imperijalni oficir koji je zajedno sa još puno imperijalaca ostao nasukan i napušten na Džakuu (Jakku) nakon bitke za ovu planetu koja se desila godinu dana nakon bitke za Endor. Nasukani imperijalci na Džakuu su u sukobu sa bandom Unkara Plata (Unkar Plutt). Rej se u ovom sukobu nalazi „između dve vatre“.
  • Sarko Plenk (Sarco Plank) – Sarko je lik koji se prvi put pojavio u knjizi The Weapon of a Jedi, koja je deo Journey to Star Wars the Force Awakens serije, u kojoj je imao duel sa Lukom Skajvokerom. Sarko će se u Epizodi VII pojaviti samo u pozadini i neće imati nikakvu bitnu ulogu. Verovatno se producentima svideo njegov dizajn, pa su ga ubacili u film.

To bi bilo to. Iako, kao što rekoh, glasina dolazi sa nepopularnog izvora, detalji su smisleni i u skladu su sa onim što već znamo o filmu. Na posletku, deluje da se „Mizzlewump glasina“ , koja je došla sa nekog tamo foruma, (makar delimično) ispostavila kao tačna. Naravno, ne uzimajte ove informacije zdravo za gotovo sve do neke zvanične potvrde ili demanta.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s