Star Wars: Battlefront – Očekivanja

Kada je pre dve godine najavljeno da je u izradi novi Battlefront, mojoj sreći nije bilo kraja, jer sam ogroman fan Battlefront serijala, a drugi deo je Star Wars igra koju sam najviše vremena proveo igrajući. Međutim, kako je prošla Star Wars Proslava u Anahajmu, moje ushićenje i optimizam što se tiče ove video igre su drastično splasli.

Na Proslavi je prikazan trejler ove video igre, koji je, iako ne spektakularan, bio sasvim lep. Ono što je za pohvalu ovog trejlera je da je on napravljen iz game enginea same igre. Međutim, nije trejler ono što je ubilo moje ushićenje dolasku ove igre – to su već bile reči developera, koji su na Proslavi prezentovali Battlefront i davali njegove opise.

Dakle, u nastavku, u suštini, sledi spisak stvari koje zameram ovoj nadolazećoj igri.

Prva i najveća stvar koju zameram Battlefrontu, a što je po mom mišljenju u suštini boljka dosta novijih shootera, je da će biti orijentisan skoro isključivo ka multiplayer igri. Battlefront neće imati singleplayer kampanju! Battlefront neće imati „Galactic Conquest„, niti „Instant Action“ kao prethodne igre ovog serijala! Za mene koji uvek najveću pažnju dajem samoj priči (bilo da su knjige, stripovi ili video igre u pitanju) i koji nikad nisam naročito uživao u multiplayer igri, podatak da neće biti nikakve kampanje niti priče u igri je teško pogodio. Mislim, mogli su makar da naprave neku malu kampanju koja se pređe za jedno poslepodne (nešto slično kao u Call of Duty igrama), čime bi ogroman deo fanova (uključujući i mene) bio zadovoljen.

Dalje, u osnovnom pakovanju Battlefront će imati samo osam mapa, koje će biti smeštene na samo četri planete! Star Wars univerzum ima na hiljade zanimljivih i šarenih planeta o kojima želimo još više da saznamo, a u Battlefrontu mi dobijamo samo četri, od kojih su tri Endor, Tatuin (Tatooine) i Hot (Hoth) – Vauuu! Do duše, dve nedelje pre premijere Epizode VII biće pušten Battle of Jakku DLC koji donosi planetu Džaku (Jakku) – to je ona pustinjska iz trejlera – a sa njom verovatno i još dve mape.

Battle of Jakku DLC će biti pušten dve nedelje pre premijere Epizode VII i biće besplatan, ali (naravno) moći ćete ga preuzeti još ranije nedelju dana ako (naravno) platite. Kako kažu glasine, biće još tri DLC-a, ali koji neće biti besplatni. E sad to me dovodi do čitavog problema oko DLC-ova, od čega pate dosta novih video igara. Ne znam za vas, ali meni je muka od DLC-ova, „ekskluzivnih“ sadržaja, apgrejdova i ostalih gluposti. Da, ja sam old skul gejmer – volim da čitav sadržaj dobijem na jednom disku i ako mi se igra eventualno svidi, da još uzmem ekspanziju (ako je uopšte ima). Kod novih igara, možda trećina sveukupnog sadržaja se dobije na disku, a ostatak mora da se dodatno skida u milion navrata – a što se sve naravno dodatno plaća.

Ali tu se ne završava spisak mana!

Dalje, Battlefront neće imati bitke u svemiru! Kako neko može da napravi Star Wars: Battlefront, a da izostavi borbe lovaca u svemiru?! Gomilama ljudi sa kojima sam pričao, najomiljeniji aspekt drugog dela iz 2005. su baš te borbe. Ruku na srce, letelice će se moći kontrolisati, ali to će biti u skučenom prostoru iznad bojišta na tlu. Još jedna velika mana je ta što će igra biti skoncentrisana samo u vremenskom periodu oko originalne filmske trilogije. Dakle, ako volite Ratove Klonova, eto još jednog razočarenja. Takođe, određene glasine kažu i da će se moći kontrolisati manje vozila negu u drugom delu, ali to je teže za proveriti…

To bi bilo to. Sve u svemu, moje uzbuđenje povodom Batllefronta je otišlo u minus. Ranije sam imao planove da upravo zbog ove igre kupim novi kompjuter i krenuo sam da štedim pare, a sada se pitam, da li je Battlefront uopšte vredan svega toga.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s