Rebels – Out of Darkness (S01E06)

Pred vama je recenzija pete epizode Rebels TV serije, koja nosi naziv Out of Darkness. Epizoda je premijerno emitovana 10. novembra u SAD, mada, po običaju epizoda se nešto ranije mogla gledati preko DisneyXD aplikacije.

Priča epizode Out of Darkness kreće ovako: Heru (Hera Syndulla), Ezru (Ezra Bridger) i Sabin (Sabine Wren) koji su u Fantomu (Phantom), vija nekoliko TIE lovaca. Iako su oni preživeli ovu jurnjavu, Fantom je prilikom jednog manevra bio oštećen, ali oni ipak stižu do Gousta (Ghost). Tamo, Ezra, Zeb (Zeb Orrelios) i Čoper (Chopper) dobijaju zaduženje da dijagnostikuju oštećenja na Fantomu i da ih poprave, ali oni više vremena provode vijajući se i jadan drugom praveći smicalice, tako da su popravke na Fantomu, blago rečeno, površno odrađene. Za to vreme, Sabin prigovara Heri zbog toga što je Hera drži u mraku što se tiče informacija o misijama, zbog čega se Sabin oseća kao da u nju Kejnan (Kanan) i Hera nemaju poverenja. Nakon toga, Hera i Sabin u Fantomu odlaze do jednog asteroida da pokupe pošiljku, ali tamo, pored pošiljke, zatiču veliku grupu krvoločnih čudovišta. A kada pokušaju da pobegnu, ne uspevaju, jer, kao što rekoh, Ezra i Zeb nisu popravili oštećenja na Fantomu kako treba.

OK, u recenzijama nekoliko prošlih epizoda Rebelsa sam kukao kako su Hera i Sabin strašno neiskorišćeni likovi, i kako su njihove pojave bile jako blede. E sada, konačno su njih dve izbile u prvi plan tako da se situacija malo promenila, te o njima nakon ove epizode znamo malo više. Ono što smo saznali o Sabin je da je ona bila kadet u Imperijalnoj akademiji na Mandaloru (Mandalore), gde je bez razmišljanja izvršavala naređenja, te joj nije dozvoljavano da postavlja pitanja, zbog čega je sve ona završila u problemu. Očigledno, tu stoje koreni toga što Sabin želi da zna sve detalje misija, ali i koreni njenih problema sa poverenjem. Kada je Hera u pitanju, u priči koja stoji iza nje, praktično, i dalje ništa ne znamo, ali smo u ovoj epizodi dobili jedan zanimljiv detalj. Pored toga što je ona pilot i „keva“ svima na Goustu, njen je, a ne Kejnanov zadatak da pronalazi misije u koje ekipa ulazi. Takođe, što više serija odmiče, sve je teže proceniti ko je vođa ekipe. U prvi mah je delovalo da je to Kejnan (on je i najavljivan kao vođa), ali sada mi ekipa Gousta deluje kao jedna porodica iz nekog sitkoma, kojoj su Kejnan i Hera mama i tata, a mamina reč je poslednja.

Stvar koja mi je najviše zasmetala je definitivno ona jurnjava, smicalice i svađe između Ezre, Zeba i Čopera. Taman sam mislio da smo se toga rešili u epizodi Fighter Flight, te da se to neće ponavljati, ali eto. Takođe, dizajn čudovišta sa asteroida me nije baš oduševio, a na momente ona su mi delovala kao neki hibrid nekoliko čudovišta koja smo viđali u The Clone Warsu. Generalno, nije tajna da je ekipa iz produkcije Rebelsa u dosta navrata uzimala koncept art iz The Clone Warsa, mislim, što je skroz OK, na posletku to je sve u vlasništvu Lukas Filma.

Sve u svemu, Out of Darkness je OK epizoda, mada kada bi pravio neku skalu sa svim epizodama Rebelsa poređanim od najbolje ka najgoroj, Out of Darness bi bila negde pri dnu, odmah iznad Fighter Flight, ali, ruku na srce, nije baš prevelik izbor, ni broj epizoda. Elem, bilo je kul saznati nekoliko detalja o Sabine i Heri, te je bilo dobro videti kako se ta dva lika zbližavaju. Da budem iskren, omiljeni deo epizode mi je bila odjavna špica u kojoj je prikazan insert iz sledeće epizode, koji deluje jako moćno, te jedva čekam da je odgledam.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s