Epizoda VII: Mogući Detalji o Luku Skajvokeru

OK, da li vam se srce smirilo nakon objave naslova Epizode VII? Jeste? E super, onda možemo da pređemo na jednu veoma zanimljivu glasinu vezanu za Luka Skajvokera u Epizodi VII, koju prenosi ekipa sa makingstarwars.com.

Po običaju, iako su detalji koji slede za sada samo glasine, oni su potencijalni deo zapleta Epizode VII, tako da nastavak teksta čitate na sopstvenu odgovornost.

Najveći broj glasina koje se tiču Luka Skajvokera u Epizodi VII kažu da je on samotnjak i asketa koji je otišao u samoizgnanstvo na neku daleku planetu gde većinu vremena provodi meditirajući. E sada, svi smo se zapitali zašto je on otišao, te zašto nije organizovao red Džedaja kao u materijalima Legends kontinuiteta? Pa, izvori bliski produkciji filma su sajtu makingstarwars.com ponudili jedno veoma interesantno obrazloženje i par zanimljivih detalja.

Naime, nakon događaja iz Povratka Džedaja, Lukove sposobnosti sa Silom su strahovito napredovale, te je postao toliko snažan da je mogao da, malte ne, pomera planine. Opisano je da je Luk sve više i više ličio na nekog čarobnjaka, a ne Džedaj viteza. E sada, nakon jednog incidenta Luk shvata da je on potencijalna pretnja po svoju okoliknu. Takođe, smatra se da je Luk postao verovatno najjači Džedaj u istoriji, mada on ne veruje da je i najmudriji Džedaj, te ne želi da napravi grešku svog oca, misleći da zna šta je najbolje za galaksiju. Luk postaje sve zatvoreniji, te ga je obuzeo strah da ako se vrati među ljude da će njegove sposobnosti biti pogrešno korištene, te da će biti izmanipulisan i pri tome povrediti druge, nevine ljude.

Iz svih tih razloga, on je otišao u samoizgnanstvo, koje je trajalo dug niz godina. U samoći, Luk vreme provodi meditirajući, pri čemu nesvesno levitira objekte oko njega, te čak ne može ponekad da iskontroliše svoje moći. Luk ima i vizije u kojima vidi prošlost, sadašnjost, budućnost, neke stare, preminule prijatelje, a zbog svega toga on postaje pomalo lud. Opisano je da je njegova pojava u filmu jeziva, jer navodno ima „vatru u očima“, koja je oznaka da je Luk dotaknut Tamnom stranom Sile. Kako se priča filma dalje razvija, novo zlo koje se nadvilo nad galaksijom, ali i novi heroji, vade Luka iz njegovog izgnanstva, ali nije jasno na kojoj će strani on završiti. Da li će ga ludilo i tama u koje je upao odvesti na stranu zla ili će pomoći novoj generaciji heroja?

To bi bilo to. Moje lično mišljenje je da navedeni detalji daju dobro, ali i zanimljivo obrazloženje Lukovog izgnanstva. Takođe, Luk dotaknut Tamnom stranom Sile, zvuči kao veoma interesantna ideja, koja bi donekle možda mogla da potvrdi one glasine koje kažu da je Luk zapravo negativac filma. Sve u svemu, nadasve zabavna teorija, koju naravno tretirajte kao glasinu do neke zvanične potvrde.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s