Kakvo je trenutno stanje sa budućim Star Wars filmovima?

Od do sada najavljenih filmova i onih koji se očekuju da će biti realizovani, Star Wars: Rogue Squadron na kojem radi Peti Dženkins je prvi koji će se pojaviti u bioskopima, a kako prenosi The Ronin, dizajner produkcije ovog filma će biti Alin Boneto, koja je sa Dženkinsovom sarađivala na filmovima Wonder Woman.

Ostali kreativci koji će biti angažovani su još uvek nepoznati, ali je vrlo moguće da će Dženkinsova aktivirati neke od svojih kolega koji su sa njom radili na Wonder Woman filmovima. Kako je ranije najavljeno, Star Wars: Rogue Squadron će uzimati inspiraciju iz različitih Legends materijala koji su pratili datu eskadrilu. Radnja filma je smeštena u „budućoj eri“, a njegova premijera je najavljena za 22. decembar 2023.

TaikaWaititi

Još jedan Star Wars film treba da dođe „iz kuhinje“ Taike Vaititija. U intervjuu koji je dao za The Sydney Morning Herald, Vaititi je rekao da se nada da će njegov prvi veliki projekat posle rada na filmu Thor: Love and Thunder, biti njegov Star Wars film.

Ne znam da li je sledeći Star Wars… Nadam se da će biti, ali imam mnogo drugih sitnijih stvari koje mi se lepe za prste, pa ćemo videti….

Prema Diznijevom kalendaru objavljivanja filmova, sledeći Star Wars film bi trebao da se pojavi u bioskopima krajem 2025. godine, što čak može biti i predaleko za projekat koji je u razvoju već godinu i po dana. Vaititi piše scenario svog Star Wars filma zajedno sa kolegom iz produkcije filma 1917, Kristi Vilson-Kejrns.

kevin fajgi marvel star wars

Treći projekat, koji je trenutno najdalje od prikazivanja u bioskopima, je film na kojem radi Kevin Fajgi, međutim, u razgovoru za GQ, prvi čovek produkcije serije Loki, Majkl Valdron je potvrdio da sarađuje sa Fajgijem na njegovom Star Wars filmu. U januaru su procureli prvi navodi da bi Valdron mogao biti pisac scenarija za Fajgijev projekat.

Obzirom da je film u ranoj fazi produkcije, Valdron nije mogao da kaže mnogo, ali treba uzeti u obzir da on već otvoreno priča o ovom projektu.

Još je dosta rano na Star Wars projektu. To je ono o čemu najmanje mogu i da pričam, nažalost. Ono što je zajedničko Fajgiju, Denu Harmonu i Semu Raimiju je duh saradnje i neverovatan nedostatak ega uzevši u obzir šta su postigli. Kevin odlično sluša, želi da čuje vaše ideje, kako želite nešto da uradite i onda pomogne da to realizujete bolje. Van svega ovoga, jako je kul.

Na osnovu već navedene priče o kalendaru objavljivanja filmova, ono što se nameće kao očigledan termin za objavu Fajgijevog i Valdronovog filma je kraj 2027. godine, ne računajući eventualne promene. O ovom projektu ni ne može da se kaže mnogo više, jer je verovatno još u ranoj fazi razvoja.

Kojem od ovih projekata se najviše radujete, kao i šta biste voleli da vidite u ovim filmovima napišite nam u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o Star Wars filmovima posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s