Đina Karano dobila otkaz!

 

Đina Karano, glumica koja je tumačila lik Kare Dun u TV seriji The Mandalorian, neće se više pojavljivati u ovoj seriji!

Poslednjih nekoliko meseci, Đina Karano je koristila svoje profile na društvenim mrežama za, prema određenim tumačenjima, širenje socio-političkih teorija zavere, omalovažavanje liberalnih pokreta u Americi i trenutne situacije vezane za COVID-19 i nošenje maski.

Odluka o otpuštanju objavljena je nakon diskutabilnih komentara koje je postavljala na društvenim mrežama, od kojih jedan povezuje trenutno političko raslojavanje u Americi sa tretmanom Jevreja u Nemačkoj za vreme Trećeg rajha.

Portparol Lucasfilm-a, dao je sledeću izjavu koju je preneo Gizmodo:

Đina Karano trenutno nije zaposlena u Lucasfilm-u i ne postoje planovi da to bude u budućnosti. Njene objave na društvenim mrežama, u kojima omalovažava ljude na osnovu njihovog kulturnog i verskog identiteta, su odvratne i neprihvatljive.

Kako stoje stvari, ova odluka verovatno nije doneta preko noći.  Naime, kako tvrde novinari The Hollywood Reporter-a, Lucasfilm je planirao novu seriju za Disney+ u kojoj je Karanova, ponovo u ulozi Kare Dun, trebala da bude glavna zvezda. Ideja je bila da ta serija bude najavljena zajedno sa ostalim projektima u decembru prošle godine, ali se zbog brojnih ispada glumice po društvenim mrežama od nje odustalo. 

Podsetnik da se reditelj filmova Čuvari galaksije našao u sličnoj poziciji – Džejms Gan je zbog svojih „kontroverznih“ tvitova takođe dobio otkaz, ali je manje od godinu dana posle toga ponovo unajmljen. Da li će se isto ili slično dogoditi sa Đinom Karano? Pa, verovatno ne, obzirom da su kod nje u pitanju kontinuirani ispadi i to na vrlo škakljive teme, dok je kod Gana to bilo nekoliko tvitova sa lošim crnim humorom.

Šta mislite o ovoj odluci Lucasfilm-a, da li se slažete sa njom ili ne, napišite nam u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o seriji Star Wars Disney+ projektima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars serijama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

One Comment Add yours

  1. SKYWALKER kaže:

    Eh šteta!
    Moje mišljenje je da su trebali da je ostave u seriji, možda nije trebala da postavlja one tvitove ali meni je ona stvarno simpatična(Kara Dun).
    Šta holonet misli o Kari?(vi ste definitivno iskusniji od mene :-)).

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s