Kako je Mara Džejd trebala da ubije Luka u Džabinoj palati?

Mara Džejd. Imperatorova Ruka. Najopasniji agent Imperije posle Darta Vejdera i naravno samog Sidijusa. Neko ko je rešavao probleme Imperije tiho i bez mnogo pompe ali ipak krajnje smrtonosno. Kasnije, posle pada Imperije je , kao što znamo, saznala koliko je sve to bilo pogrešno, koliko je bila zavedena Sidijusovom slatkorečivošću, pa je čak postala i član Novog Džedajskog Reda i na kraju žena Luka Skajvokera.

Ipak postojao je period mnogo pre toga kada je Mara gonila Luka sa zadatkom da ga ubije. Možda bi čak i ispunila taj zadatak da se sudbina nije umešala…

 

Kako saznajemo iz stripova Star Wars: Mara Jade, Mara se u nepsosredno pre Lukovog oslobađanja Hana i uništenja samog Džabe, infiltrovala u Džabinu palatu sa misijom da sačeka i eliminiše Luka Skajvokera.

Mara se ubacila u Džabin uži krug pretvarajući se da je jedna od plesačica. Kao takva imala je skoro neograničen pristup palati koji je iskoristila da istražuje okolo i pamti sve detalje koji se tiču obezbeđenja i samog plana palate.

Ipak, pre nego što je bila spremna za napad, Luk ju je iznenadio svojim preuranjenim dolaskom. Čak i tako Mara je imala nameru da izvuče sakriveni blaster i da ga ubije na licu mesta! Međutim, pojava novog prstena obezbeđenja i previše bića u palati ometali su joj hitac, a pošto je bekstvo ionako bilo nemoguće, svako njeno razotkrivanje bilo bi propraćeno njenom skoro sigurnom smrću, a to uopšte ne bi služilo Imperiji.

I tako je Mara odlučila da čeka. Na njenu zaprepašćenost kada je Džaba sa dvorom pošao na ono što će se ispostaviti kao neuspešno pogubljenje Skajvokera a Džabina propast, odbio je da povede Maru.

Mara se kao agent Imperije nadala da će dobiti priliku upravo tog dana da eliminiše Skajvokera jednom za svagda tako da se žučno bunila. Međutim Džaba je ostao nepopustljiv, rekavši da mu njene usluge više nisu potrebne i da mu se gubi sa očiju.

I tako je Džaba i ne sluteći pomogao Luku da sačuva svoj život a omeo Marine i Sidijusove planove…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s