Šostak o knjizi „Art of the Mandalorian“: Džon Favro ima sličan pristup kao Lukas

art-of-mandalorian-final-cover

Danas, prvog decembra je objavljena knjiga The Art of the Mandalorian, koju je pisao Fil Šostak. Autor knjige je za oficijelni Star Wars sajt pričao o ovoj knjizi.

Šostak je preuzeo na sebe upravljanje „The Art of…“ serijalom knjiga nakon što je bio u dobrim odnosima sa JW Rinzlerom, autorom knjiga The Making of Star Wars, The Making of Empire Strikes Back, The Making of Return of the Jedi. Kao neko ko je bio umešan u proces kreiranja vizuelnog dojma serije Mandalorian, Šostak je idealna osoba za mesto pisca knjige.

Konkretno sa Mandalorianom, na samom početku, sam bio deo tima koji je bio zaslužan za vizuelni aspekt serije. Od prvog dana produkcije, kada smo dobili prve scenarije Džona Favroa, pomagao sam od samog početka, pa sam se osećao kao da trebam da napišem ovu knjigu. Ovo je projekat zbog kojeg smo i ja i umetničko odeljenje jako strastveni. Kada budete čitali knjigu, videćete kako je većina umetnika rekla da im je ovo bio omiljeni projekat na kojem su radili u karijeri.

Šostak je takođe pričao i o procesu vizuelizacije koji je rađen zajedno sa Favroom, a uporedio je pristup vođe projekta u odnosu prema umetnicima sa onim koji je imao Džordž Lukas.

Džon radi na način jako sličan Lukasovom,kada je u pitanju rad sa konceptualnim umetnicima. On bi malo pisao pa bi rekao, “Hej, imam neke ideje, evo ih. Nisam još ništa konkretno napisao.” Sav dizajn bi bio generisan, konceptualne ilustracije, vraćene Džonu i to bi pospešilo još ideja za pisanje. To je proces koji ide u oba smera a tako je Džordž radio sa svojim konceptualnim umetnicima. Veza između pisanja i ilustrovanja je bila simbiotska.

Konceptualne ilustracije koje su deo svake epizode su sigurno prikaz šta bismo mogli da očekujemo u ovoj knjizi. Vrlo je moguće da ćemo videti po jednu varijantu ove knjige za svaku od sezona serije. The Art of the Mandalorian je u prodaji od danas, prvog decembra.

Svoja očekivanja i utiske od ove knjige nam možete ostaviti u komentarima i na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s