Glavni negativci jedne od varijanti sikvel trilogije bili su Dart Mol i Dart Talon

MaulAndTalon

Pre nego što je prezentovao nove ideje za Star Wars sikvel trilogiju Dizniju kada im je prodao Lukasfilm, Džordž Lukas je napisao nekoliko skica priče u kom pravcu bi se stanje u galaksiji kretalo posle filma Povratak Džedaja. U jednoj od njih, Dart Mol bi se vratio, u tandemu sa još jednim likom iz proširenog univerzuma: Dart Talon.

Dart Talon se prvi put pojavila u pričama iz Star Wars Legacy serijala koje su smeštene jedan ceo vek posle originalne trilogije, kao deo pokreta One Sith – grupa koja nije pratila pravilo Rule of Two kako bi imali brojčanu nadmoć, svrgnuvši Red Džedaja. U knjizi The Star Wars Archives: Episodes I-III 1999-2005, u novom intervjuu sa Džordžom Lukasom o nekoj od verzija priče sikvel trilogije se navodi da on nije hteo samo da vrati Mola – za koga je imao planove da se vrati u animiranoj seriji The Clone Wars, već takođe i Talon, čija je pozadinska priča potpuno prerađena kako bi ona mogla da se vrati u priču nekoliko desetina godina posle filma Povratak Džedaja.

U novoj pozadinskoj priči, Mol bi trenirao Talon kao svoju učenicu, što bi nju postavilo u ulogu Dart Vejdera nove priče, dok bi Mol bio pandan Dart Sidijusu, koji bi uspostavio svoju moć konsolidujući moć kriminalnih mreža iz senke kako je radio i tokom Ratova Klonova, i time postao nova pretnja nakon pada Imperije.

Sama priča bi, kako je navedeno u predlogu, počela ne mnogo posle Povratka Džedaja i vrtela bi se oko Skajvoker blizanaca koji prikupljaju delove zaostavštine svog oca, Anakina. Leja bi radila na ponovnom uspostavljanju Republike i kasnije bi postala vrhovni kancelar, dok bi Luk tražio preživele naređenja 66 i tražio decu koja imaju vezu sa Silom (Han se nije pominjao ni jednom u intervjuu). I Luk i Leja bi se susreli sa novim Sitovima, kroz bitke sa novim Džedajima, ili indirektno tako što bi njihova kriminalna imperija korumpirala preporođenu Republiku. Na kraju, Skajwokeri bi pobedili, ali posle dosta vremena. Priča bi takođe dala interesantan zaplet Proročanstvu Sile tako što bi Leja bila ta koja bi donela balans Sile, ne njen otac. 

TalonConcept

Konceptualni crtež Talon sa likom kodnog imena „Uber“ (posle postaje Snouk), napravljen za Lukasov predlog priče sikvela.

Bez obzira na sve ovo, Dart Talon je iskorištena u predlogu priče koji je dat Dizniju. Originalno, lik koji je zaveo Kajlo Rena ka tamnoj strani sile je trebala da bude Dart Talon, koja je radila za lika čije je kodno ime bilo “Uber” i koji je kasnije bio Snouk. U filmu Buđenje Sile izbačen je posrednik i Dart Talon nije bila nigde. Pre kupovine Lukasfilma od strane Diznija, ovi koncepti su ubačeni u druge projekte Lukasfilma – The Clone Wars, je Dart Mola postavio u ulogu kriminalnog gospodara, dok je u nezavršenoj igri sa Molom u glavnoj ulozi, on sarađivao sa Dart Talon (ponovo, ignorišući njenu pozadinsku priču iz Star Wars Legacy serijala u korist nečega što je Lukas želeo).

Knjiga The Star Wars Archives: Episodes I-III 1999-2005 je napisana od strane Pola Dankana. U Velikoj Britaniji je objavljena 8. novembra, dok se u Americi njeno objavljivanje očekuje 13. decembra.

Da li biste više voleli ovakvu sivkel trilogiju i šta vam se najviše dopalo u ovom konceptu Lukasa, možete nam ostaviti u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s