„Živi“ svemirski brodovi

Svemirski brodovi su oduvek bili važan deo daleke, daleke galaksije… U zavisnosti od njihove brzine i naoružanja često su značili prevagu između života i smrti za mnoga bića. U Star Wars univerzumu postoje različiti brodovi: kako ratni, tako i trkački, elegantni i oni dizajnirani za uživanje. Međutim da li ste znali da su postojali i “živi” brodovi?

U knjizi Star Wars: Rogue Planet Obi-Van Kenobi i mlađani Anakin odlaze na tajanstvenu planetu Zonama Sekot za koju se šuška da je izvor najlepših i najbržih brodova u galaksiji koje prodaju samo određenim kupcima za basnoslovne svote.

Obi-Van i Anakin Skajvoker odlaze tamo kako bi kupili jedan od tih brodova koji se na misteriozan način povezuju sa svojim vlasnikom i takoreći “umiru” bez njega, ali i da bi istražili nestanak džedajke Verdžer, koja je otišla tamo pre njih.

Ubrzo nakon prispeća bivaju uvučeni u proces proizvodnje broda. Brodovi se na Zonami Sekot prave delom od živih stvari a delom od neživih materijala. Prvo vlasnika moraju da “izaberu” semena bora (ogromnog drveća) tako što će se prilepiti za njega, a čini se da su osetljiva na Sili jer svo vreme Obi-Van a posebno Anakin mogu da komuniciraju sa njima. Kasnije se ta ista semena uz pomoć  stanovnika Zoname Sekot u velikim plamenim jamama oblikuju u diskove da bi ih kasnije Džentari (neka vrsta kiborga između biljaka i mašina) oblikuju u brod. Kasnije se dodaju sve neophodne tehničke stvari i dobija se jednistven brod u galaksiji!

Ovaj brod direktno komunicira sa svojim pilotom/vlasnikom i prilagođava se njemu. Brod i pilot su čini se povezani u Sili i dopunjuju jedno drugo. Nakon smrti pilota/vlasnika umire i brod…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s