Stari Dizni, novi Bob: Bob Ajger više nije direktor Diznija!

Iako su neki očekivali da Ajger napusti kormilo Diznija tek 2021, on se izgleda odlučio da napravi taj korak ranije.

Kako prenosi Variety, Bob Čapek, čovek sa 27 godina rada za Dizni iza sebe i upravnik odeljenja za zabavne parkove od 2015. je preuzeo tu ulogu od juče. Ajger će nastaviti sa ulogom predsednika Diznija do kraja svog ugovora (31. decembar 2021.) i nastaviće da vodi kreativne nastoje kompanije. Da li to znači da će ostati umešan u brendove kao što su Marvel, Star Wars i Pixar, ostaje da se vidi.

Ajger je dao sledeću izjavu:

Sa uspešnim startom Diznijevih potrošačkih službi i integracijom sa Twenty-First Century Fox-om koja je uspešno počela, verujem da je optimalni trenutak za novog direktora. Imam ogromno poverenje u Boba i radujem se saradnji sa njim u narednih 22 meseca dok preuzme novu ulogu i posveti se Diznijevim mnogobrojnim službama i poslovima, dok ja budem posvećen kreativnom putu kompanije.

Pod upravom Ajgera, Dizni je napravio nekoliko ključnih akvizicija koje su ih učinile pravim divom u industriji:

Čapek je svom novom pozivu rekao sledeće:

Neverovatna je čast preuzeti ulogu direktora kompanije za koju mislim da je najbolja na svetu i voditi naše izuzetno talentovane i posvećene zaposlene i članove tima.

Čapek će preuzeti kormilo u trenutku kada se kompanija ozbiljnije okreće strimingu i nakon ogromnog uspeha MCU Infinity sage na blagajnama i sagom o Skajvokerima u retrovizoru.

Svoje mišljenje o ostanku Boba Ajgera na čelu kreativnog karavana Diznija, kao i novoj upravničkoj stukturi ove kompanije možete nam ostaviti u komentarima.

Za poslednje Star Wars vesti i zanimljivosti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s