Kako su Vejder i Sidijus uništili čitavo leglo lajleka!

Vejder i Sidijus su prosto zastrašujući tandem. Kada se oni udruže nema te Sile koja ih može zasutaviti. Udruženim snagama su uništili džedajski i red i Republiku preoblikovali u Imperiju po svom nahođenju.  I jedan i drugi su odgovorni za smrt mnogih stvorenja, kako čovekolikih, tako i životnjskih i monstruoznih. Kada udruže snage sposobni su da unište bilo šta… Pa čak i čitavu hordu lajleka…

Image result for vader and sidious

Pre svega, za one koji možda ne znaju, lajleci su velika insektolika čudovišta koja obitavaju na Rajlotu i tamo predstavljaju najsnažnijeg predatora koga se boje svi, kako životinje tako i ljudi. E sad, čak i jedan lajlek je sam po sebi ogromna pretnja, a zamislite koliko je opasna čitava horda…

Image result for lylek

U knjizi Lords Of The Sith, Vejder, Sidijus i dva Sidijusova lična čuvara se nalaze na Rajlotu duboko u šumi pošto su njihov Zvezdani razarač uništili, a šatl srušili pobunjenici koje predvodi Čam Sindula.

Našavši se duboko u šumi oni polako pešice napreduju kroz istu, kada ih jedne noći napadne grupa lajleka. Vejder i Sidijus vrlo brzo ubijaju lajleke, što svetlosnom sabljom, što pomoću Sile. Čuvari su skoro nemoćni, budući da pucnjevi iz njihovih blastera jednostavno skliznu niz oklop čudovišta. Jedino ih pogodak u glavu može ubiti.

Međutim, iako je inicajalna opasnost prošla oni ubrzo saznaju da ih juri čitava horda, koja prosto sravnjuje sve sa zemljom! Tako, ova grupica kreće da se povlači ka nekom povoljnijem mestu. Ubrzo ih Sidijus dovodi do jedne klisure u čijem zidu postoje izdubljeni tuneli. U grotlu klisure Sidijus i Vejder ubijaju još neke lajleke, potom ulaze u tunel i beže od ostalih.

Tunel ih dovodi do ogromne podzemne pećine u kojoj je gnezdo lajleka, kojih ima na stotine, uključujući i njihovu kraljicu, koja je najveća od svih. Vejder i Sidijus ostavljaju čuvare da ubijaju i zadržavaju lajleke koji ih progone kroz tunel, dok njih dvojica skaču u samo grotlo gnezda.

Tamo ubijaju bezbroj lajleka, sve dok ih ne napadne kraljica, koja se pokazuje kao težak zalogaj. Ona je u stanju da predvidi njihove poteze i zadaje im podosta muka. Sidijus je čak u jednom trenutku bio u ozbiljnoj opasnosti da bude zgnječen!

Ipak, Vejder dozvoljava da ga kraljica zgrabi jednim od pipaka i dok ga ona prinosi ustima da bi ga pojela, on baca svetlosnu sablju pravo niz njeno ždrelo i koristeći Silu uspeva da je izmasakrira iznutra, tako je ubivši!!!

Kada je njihova kraljica umrla, ostali lajleci su postali skoro katatonični, što su Sidijus i Vejder iskoristili da ih bez mnogo muke poseku, ostavši tako da stoje nad stotinama naslaganih leševa najvećih predatora Rajlota…
 
To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s