Mandalorian će nam otkriti početke Prvog Reda?

Prvi Red je kao ozbiljna pretnja po galaksiju isplivao tek oko pet godina pred događaje koje smo videli u Buđenju Sile, međutim ova država/organizacija nije nastala, niti postala super-sila preko noći.

Kroz brojne materijale novog kanona, ali ponajviše knjige Aftermath: Empire’s End i Bloodline, smo na kašičicu dobijali detalje o nastanku ove povampirene Imperije (skoro sve novootkrivene informacije smo sakupili u ovom tekstu), a sada su nam Džon Favro i Dejv Filoni u intervjuu za Entertainment Weekly otkrili da će nam i njihova nova serija Mandalorian takođe otkriti detalje o nastanku Prvog Reda.

Producent i reditelj prve epizode, Dejv Filoni, je rekao:

Nisu svi u univerzumu magično postali dobri samo zbog toga što su uništene dve Zvezde smrti. Dobili smo to da su pobunjenici pobedili i da pokušavaju da uspostave Republiku, ali nemoguće je da je ta ideja odjednom dobro legla kod svih…

Na Filonijeve reči se nadovezao izvršni producent serije, Džon Favro, koji je dodao:

Takođe, šta je to moglo da se desi u tih trideset godina između slavlja zbog poraza Imperije na Endoru i onda Prvog Reda? Ulazimo u Epizodu VII i vidimo da Prvi Red nije tu započeo. Oni su poprilično odmakli. Znači, nekako, stvarima nije rukovođeno dovoljno dobro ako je galaksija na kraju ponovo završila u užarenom ratu tek tako.

Mandalorian se dešava oko pet godina nakon događaja iz Povratka džedaja. Prva epizoda će biti emitovana 12.11. kada sa radom krene platforma Disney+ na kojoj će serija biti strimovana.

Za poslednje vesti o Mandalorian posetite našu sekciju posvećenu Star Wars serijama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s