Celebration 2019: Inside Fantasy Flight Games panel

Fantasy Flight predstavio X-Wing Wave V uz novine za igre Star Wars Armada i Destiny. Panel Fantasy Flight Games-a na ovogodišnjem Celebration-u je bio smešten na „Twin Suns“ sceni konvencijskog centra koji je ove godine mesto održavanja najveće Star Wars konvencije.

Za to da panel prođe u najboljem redu bila je zaslužna Ejmi Retklif, u ulozi moderatora, a njeni sagovornici su bili Džon Šafer, Endru Navaro, Brajan Šomburg i Moli Glaver.

Na panelu je najpre objavljen X-Wing Wave V u okviru koga su predstavljeni novi brodovi:

  • Nantex Class Starfighter – još jedan novi predstavnik nove frakcije Separatista, agilni lovac koji je na Geonosisu korišten kao odbrambeni lovac.
  • BTL-B Y-Wing – novi brod za igrače koji će igrati liste sa letelicama iz frakcije Republike i brod koji nam je dobro poznat iz animirane serije The Clone Wars i njenih epizoda u čijem je fokusu najnovija separatistička krstarica Malevolance.

Takođe, pored novih brodova najavljeni su reprinti nekoliko postojećih letelica:

  • Ghost, predstavnik pobunjeničke frakcije, brod koji svi povezujemo sa likovima serije Star Wars Rebels, koji će imati mogućnost da se u okviru njega „uglavi“ i Phantom II (separatistički šatl koji ekipa iz Rebels serije pokupi na nekoj od svojih misija).
  • Punishing One, predstavnik Scum & Villainy frakcije, brod klase JumpMaster 5000 koji je bio lični izbor lovca na ucene, Dengara.
  • Inquisitor’s TIE, predstavnik Imperijalne frakcije, brod koji nam je takođe poznat iz animirane serije Star Wars Rebels, a njime upravljaju inkvizitori koje Dart Vejder šalje u poteru za preživelim džedajima.
  • M3-A Interceptor, najlakši proizvedeni mandalorski lovac, predstavnik Scum & Villainy frakcije.

Svi prethodno pomenuti brodovi će biti deo petog talasa letelica koje izlaze u trećem kvartalu ove kalendarske godine.

Još jedna novina za X-Wing će biti takozvane „Epske borbe“, koje će biti ekspanzija postojeće igre za do osam igrača istovremeno i uz uvođenje scenarija. Pored toga najavljena su novi lenjiri za pomeranje brodova u fiksnoj formaciji.

Epska bitka se ne može zamisliti bez većih brodova, a Fantasy Flight će u ruhu druge edicije objaviti sledeće veće brodove: Imperial Raider, Tantive IV i CR-90 Corvette. Sa njima dolaze izmenjeni lenjiri za pomeranje, unapređeni dizajn baze koja drži model broda i efikasnije formirana pravila.

Za igru Star Wars Armada je nakon objave druge ekspanzije kampanje, Rebellion in the Rim, koja se fokusira na liste od 200-400 poena, novu mapu i mehanike, objavljeno da se 2020. godine planira uvođenje Clone Wars ere.

Kada je u pitanju igra sa kartama i kockicama – Star Wars Destiny – najavljeno je 160 karata u okviru osmog seta buster pakovanja pod nazivom „Spark of Hope“, gde će kao igrivi likovi biti uvedeni Evoksi, uz nove likove kao što su Kajlo Ren i Rej koji se bore zajedno kao i vrhovni admiral Tron. „Spark of Hope“ se nastavlja na teme koje je postavio „Convergence“ sa novim načinima da igrač konstruiše špil.

Jedno od pitanja koje je postavljeno ljudima iz Fantasy Flight-a je bilo vezano za Imperial Assault, ali po rečima panelista, nikakvi projekti vezani za Imperial Assault nisu u planu.

Sa Celebration-a će nam ovih dana stići još gomila trejlera, vesti i ostalih najava, zato pogledajte raspored da vidite šta nas sve čeka.

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s