Kako su se Tron i Anakin upoznali?

Tron je poznat kao neko ko je smiren, logičan i izuzetno inteligentan. Neko ko je uvek nekoliko koraka ispred svojih protivnika. Neko ko uvek igra na pobedu, bez obzira na cenu. Sa druge strane Anakin je, iako izuzetno talentovan i moćan džedaj, neko ko je plahovit, svojeglav i neko kome je izuzetno stalo do svojih prijatelja.

Možete li da zamislite susret njih dvojice?

Image result for anakin thrawn

U knjizi Thrawn: Alliances saznajemo kako su se budući veliki admiral Tron i tadašnji general Anakin Skajvoker upoznali. Naime, Padme je nestala na samom rubu Nepoznatih regiona nakon što je otišla na planetu Batu da se nađe sa svojom nekadašnjom telohraniteljkom koja tvrdi da Separatisti spremaju nešto veliko u blizini. Anakin naravno hrli tamo da bi pronašao svoju suprugu.

U orbiti planete Batu džedaj nailazi na brod nepoznatog dizajna na kome je ni manje ni više nego komandir Tron. Nakon kratkog upoznavanja preko komunikatora njih dvojica se dogovaraju da zajedno odu na planetu i istraže Padmin nestanak. Na planeti Anakin prvi put sreće čudnog vanzemaljca plave kože i crvenih očiju i susreće se sa njegovom zapanjujućom moći zapažanja i planiranja.

Iako je Anakin u početku nepoverljiv prema Tronu, pa čak i prgav i prezriv prema njegovim zaključcima i planovima, vremenom ipak počinje da veruje hladnokrvnom vanzemaljcu pa čak i da razvija poštovanje prema njemu. Tron sa druge strane takođe razvija poštovanje prema Anakinu i kako vreme prolazi njih dvojica postaju zastašujući tandem, iako je Tron ponudivši svoju pomoć prvenstveno imao na umu svoju tajnu misiju.

Oni zajedno otkrivaju separatističku fabriku na planeti Mokivdž koja proizvodi B2 droide ojačane kortosisom – supstancom koja upija energiju blastera bez ikakvih oštećenja, a u dodiru sa sečivom svetlosne sablje ista se jednostavno ugasi! Pored droida, separatisti su kortosisom su oblagali i oklope klonovskih vojnika a pretpostavljate čemu su oni bili namenjeni (Execute order 66!). Tamo pronalaze i Padme i svo troje zajedno uspevaju da sabotiraju fabriku…

Koliko je Tron cenio Anakina govori i to što se decenijama kasnije u razgovorima sa Vejderom često poziva na taj neobični savez i vrlo često daje suptilne nagoveštaje Vejderu da zna ili barem sumnja da su on i Anakin ista osoba…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s