EA ne dozvoljava BioWare-u da napravi KotOR 3!

Jedna od najomiljenijih i najcjenjenijih igara kompanije BioWare (koja je od 2007. u vlasništvu EA-a) je legendarni Star Wars: Knights of the Old Republic, koji je 2005. dobio nastavak Knights of the Old Republic II: The Sith Lords. Od kad je EA dobio licencu za izradu Star Wars video igara od Diznija, fanovi se nadaju izlasku Knights of the Old Republic III iz studija koji je upravo i započeo ovaj serijal, ali prošle su godine bez ikakve najave. Kako stoje stvari, to je zato što iz nekog razloga EA ne dopušta BioWare-u da napravi tu igru.

Naime, kako tvrdi Džejson Šrajer iz Kotaku-a, BioWare je u poslijednjih par godina pokušao da napravi Knights of the Old Republic III čak nekoliko puta ali im EA ni jednom nije dao zeleno svjetlo. Ako su Šrajerovi izvori tačni, fanovi stvarno ne bi trebali da se nadaju novom KotOR-u u skorije vrijeme.

Očekivanja su uglavnom bila visoka kada je EA potpisao ugovor o licenciranju sa Diznijem, a mogućnost da će se KotOR 3 zaista desiti se činila još vjerovatnijom kada se Dru Karpišin, scenarista prvog KotOR-a, vratio u BioWare, međutim, nedugo potom on je još jednom napustio taj studio.

U trenutku kada se EA bori sa skandalima i negativnim reakcijama fanova na nove Battlefront I i II, možda je pravo vrijeme da se razmotri razvoj KotOR-a 3.

Za poslednje Star Wars gaming vesti posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s