Šta se desilo kad je Vejder okrivio Sidijusa za smrt Padme?

Već je svima poznato kako je Padme umrla nakon porođaja. Njena smrt je raskinula možda i poslednju Vejderovu vezu sa Anakinom i Svetlom stranom Sile, bar dok se nije pojavio Luk koji je na kraju spasao svog oca.

Ipak, da li ste znali da je Vejder jednom razgovarao sa Sidijusom o Padminoj smrti i da ga je čak okrivio za istu?

Image result for Vader sidious

U knjizi Dark Lord: The Rise of Darth Vader postoji jedan zanimljiv deo u kome razgovaraju Vejder i Sidijus. Pokazujući prvo na sebe a zatim i na njega, Vejder kaže Sidijusu da ih pogleda i pita ga zar su ovo lica pobednika? Sidijus mu odgovara da oni nisu ova gruba materija i pita Vejdera zar nije to već čuo. Vejder odgovara da je to čuo to i previše puta. Sidijus razdraženo kaže da će od njega čuti pravu istinu o tome.

Vejder zatim prekorno pita Sidijusa da li će to biti na isti način kao kad mu je rekao istinu da je sposoban da spasi Padme. Sidijus koji je očekivao ovu optužbu obrazlaže svom učeniku da on nije imao ništa sa Padminom smrću i da je to rezultat Vejderovog besa i njene izdaje. Vejder skrušeno kaže da je Sidijus u pravu i da joj je on doneo baš ono čega se najviše plašio i da samo sebe može da krivi. Sidijus onda teši svog učenika rekavši mu da Sila ponekad ima druge planove za njih…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s