Film o Obi-Vanu se ipak dešava?

Nikad nisam zamišljao da ću pisati o britanskom političaru i Zvjezdanim ratovima istovremeno, ali čuda se dešavaju. Uprkos brojnim izvještajima da se antologijski film o Obi-Van Kenobiju neće snimati – barem ne uskoro – britanski političar Boris Džonson izgleda da zna nešto što mi fanovi ne znamo.

Na političkoj konferenciji u Belfastu, on se popeo na scenu da održi govor. Govorio je o britanskoj premijerki Terezi Mej, njenom planu za „Brexit“ i uticaju koji će imati na Sjevernu Irsku. Ipak, mi se držimo dalje od politike Britanije, Sjeverne Irske i pregovora oko „Brexita“ i prelazimo na glavnu stvar: momenat kad je Boris Džonson u svome govoru pomenuo Zvjezdane ratove. Evo šta je Džonson izjavio:

Imamo više Nobelovih nagrada sa jednog Kembridž koledža nego iz Rusije i Kine zajedno. Imamo najdinamičniju kreativnu i medijsku industrija. Koji je bio film sa najvećom zaradom prošle godine? Zvjezdani ratovi, i gdje Džordž Lukas namjerava da snima film o Obi-Van Kenobiju? U Sjevernoj Irskoj.

Uprkos izvještajima da se film o Kenobiju neće snimati, izgleda da je Boris Džonson pod utiskom da se ipak snima. Da li je to tako?

Pa, postoji izvještaj u Belfast Telegraph-u koji sugeriše da se film o Kenobiju i dalje radi. I dok je spin-off bio odložen, to ne znači da je odluka bila konačna. Odluka je možda ukinuta, ali to nije potpuno poznato široj javnosti. Ako jeste, političari bi bili prvi koji bi znali.

Nije rijetkost da se filmski studiji obraćaju ministarstvima, traže dozvole i da se savjetuju o korištenju zemlje tokom snimanja. Dakle, sasvim je moguće da se to moglo desiti.

Uvijek postoji šansa da je Boris Džonson ovo pogrešno shvatio. Možda je umesto „Džordž Lukas“ hteo da kaže „Lukasfilm“? Ostaje da vidimo.

To bi bilo to. Imajte u vidu da su ove informacije samo glasine, te ih ne uzimajte zdravo za gotovo do neke zvanične potvrde ili demanta

Za poslednje vesti o zasebnim Star Wars filmovima posetite našu sekciju posvećenu Anthology filmovimai pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s