Šta je Momin obećao Vejderu?

Već smo saznali da je lord Momin projektovao Vejderovo zastrašujuće zdanje na Mustafaru, kada je putem svoje maske zaposeo jednog inženjera. Ali kakva je tačno svrha tog zdanja i šta ono predstavlja?

U 22. broju stripa Darth Vader, Vejder se upoznaje sa Mominom. Nakon što je pogubio zaposednutog inženjera Vejder odnosi Mominovu masku u drevnu sitsku pećinu. Tamo maska oživi i ispriča Vejderu svoju istoriju (o čemu će biti reči drugom prilikom). Na kraju priče Vejder zamalo da stavi Mominovu masku i bude i sam zaposednut. Međutim u poslednjem trenutku se osvesti i baca je o zid.

Nakon toga on ulazi u kratku borbu sa lokalnim stanovnicima Mustafara. Suvišno je reći da ih sve pobije, ali ostavlja jednog u životu i stavlja mu Mominovu masku. Pošto zaposedne novo telo Momin se obraća Vejderu i objašnjava mu da se na Mustafaru nalazi snažno žarište Tamne strane Sile, ali da su vrata koja vode do njega zaključana. Zamak koji je projektovao je ključ koji otvara ta vrata. To će omogućiti Vejderu da načini  prve korake ka tome da upotrebi Tamnu stranu Sile da probije veo između života i smrti gde ga čeka njegova voljena.

Vejder počinje da guši Momina i govori mu da su mu i ranije govorene laži o tome da moć Tamne strane može da spreči smrt, kao i da Momin ne obećava ono što ne može da ispuni. Međutim Momin ga uverava da ne laže i da mu je Vejder omogućio neverovatnu novu šansu da stvara i da ovog puta može biti savršeno. Nakon što ga Vejder oslobodi i upozori ga na posledice neuspeha Momin se tiho zavetuje da će to biti njegovo remek delo.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s