Šta je Palpatin trebao da kaže Anakinu o njegovom ocu u Osveti Sita?

Otac Anakina Skajvokera je jedna od najvećih misterija u Star Wars univerzumu. On jednostavno nije ni postojao. Anakinova majka je ostala trudna i donela ga na svet bez da je imala kontakta sa nekim muškarcem.

Logično, postavlja se pitanje ko ili šta je začelo Anakina? Džordž Lukas je imao spreman odgovor na to pitanje koji je trebao da nam saopšti u Osveti Sita!

U knjizi The Making of Star Wars Revenge of The Sith koja sadrži beleške i ideje Džordža Lukasa koje se tiču Osvete Sita – bez obzira da li su ušle u film ili ne – nalazi se jedan zanimljiv dijalog. Dijalog nije u filmu, a odigrava se između Palpatina i Anakina neposredno nakon što Anakin odseče ruku Mejsu Vinduu.

Anakin se još uvek dvoumi i koliko toliko opire prelasku na tamnu stranu Sile sve dok mu Palpatin ne saopšti da je godinama čekao da Anakin ispuni svoju sudbinu. Palpatin mu saopštava da je on iskoristio moć Sile da upravlja midihlorijanima da bi započeo deobe ćelija koje su stvorile Anakina i da Anakin skoro može misliti o njemu kao o ocu!

Iako ovaj dijalog, naravno, nije ušao u finalnu verziju Epizode III te ovo objašnjenje nije postalo kanon, odgovor na ovu misteriju smo dobili godinama kasnije u knjizi Darth Plagueis. Naime, naslovni lik ove knjige je ušao u višenedeljnu meditaciju u pokušaju da ravnotežu Sile prebaci na tamnu stranu i nametne svoju volju nad svim midihlorijanima u galaksiji. Volja Sile se oduprela Plegisovim pokušajima i kao reakciju na njih začela je dečaka u robinji Šmi Skajvoker.

Dakle Džordž Lukas je imao jasnu ideju o Anakinovom ocu, a šta će Dizni sada uraditi ostaje nam da vidimo…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s