Direktor Diznija: Usporićemo malo sa Star Warsom!

Ne računajući The Clone Wars i propratne knjige, stripove i ostale materijale, Zvezdanih ratova do Epizode VII nije bilo više od deset godina, a sada smo u situaciji da imamo jedan film godišnje. Nekima je to san iz detinjstva, dok drugi smatraju da se stiglo do tačke prezasićenja i da Star Wars franšiza u svojoj prirodi nije slična Marvelu, pa da može da se štanca tolika količina materijala.

Upravo je to pitanje u intervjuu za The Hollywood Reporter bilo postavljeno čelniku kompanije Dizni, Bobu Ajgeru, koji je dao sledeći odgovor:

Ja sam odlučivao o tajmingu, i gledajući iz ove perspektive, greška koju sam napravio – za koju preuzimam punu odgovornost – je da smo hteli previše toga u kratko vreme. Možete da očekujete da ćemo malo usporiti, ali to ne znači da više nećemo praviti nove filmove. Džej Džej [Abrams] vredno radi na Epizodi IX. Imamo kreativce, među kojima su [tvorci serije Igra prestola, Dejvid] Beniof i [D.B.] Vajs, koji rade na svojim sagama, za koje još nismo otkrivali detalje. I sada se nalazimo u tačci gde tek treba da počnemo da pravimo odluke šta ćemo praviti posle Džej Džeja. Ali mislim da ćemo biti malo oprezniji kada su u pitanju količina i tajming. Odgovornost je naša.

To bi bilo to. Šta mislite o ovoj situaciji, te da li je došlo do prezasićenja Star Warsom, napišite nam u komentarima.

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

One Comment Add yours

  1. B kaže:

    Disney ocigledno ima resurse da pravi jedan Star Wars film godisnje. Ta cinjenica je sjajna! Ono sto je upitno je kreativnost filmova sa jedne strane i restrikcije koje Disney namece sopstvenim rediteljima i tako sam sebi uskace u grlo. Zasto ne pustiti da Star Wars film bude potpuno mracan. Nolanova Betman trilogija je upravo dokazala da se te stvari dobro prodaju u 21-om veku. Disney usput moze da pravi crtane filmove za decu i tu namece svoje restrikcije koliko god hoce i to je ok.

    Sviđa se 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s