Još slika sa seta i stanje Pobune u Epizodi IX

U prethodnim nedeljama portal Making Star Wars nam je doneo slike sa seta „džungle“ koji je formiran u Blek Parku za potrebe snimanja Epizode IX. Ranije opisan deo seta sa Milenijumskim sokolom je „Lokacija 1“ , dok je deo sa džunglom „Lokacija 2“ a sada smo dobili i nove informacije.

Glasine vezane za deo seta sa džunglom sadrže informaciju da tu postoji pećina koja služi da da spoji svet sa bazom. U ranim iteracijama scenarija Epizode VI, selo Evoka se nalazilo pod zemljom, u pećini. Bilo bi interesantno videti nešto slično tome implementirano u Epizodi IX.

Prema izvorima iz Pajnvud studija, scene u džungli su u jednom trenutku trebale biti snimane u Laosu. Nije sigurno da li će se u nekom trenutku to ipak desiti ili je taj plan ostavljen po strani kada je odlučeno da se snima u Pajnvudu i teritoriji Blek Parka.

I dalje nema konkretnih ideja za šta služi Lokacija 2. Na njoj se mogu naći kameniti delovi, kao i neko manje jezero, uz potencijalni ulaz u pećinu:

Sa druge strane Oskar Ajzak je podelio svoje utiske sa seta Epizode IX i rada Džej Džej Abramsa. U razgovoru za USA Today on je za reditelja poslednjeg poglavlja sage o Skajvokerima rekao da „izgleda uzbuđen, ako ne i više nego ranije, pošto sada već ima iskustvo a i priroda priče je drugačija.

Prema Ajzakovim rečima, stvari ne izgledaju dobro za naše heroje, ali da je lako zaboraviti da Otpor čine „gerila-borci, koji su slični onima iz Američke Revolucije ili čak gerilcima sa Kube koji su bili sa Če Gevarom i Fidelom Kastrom, koji su živeli u planinama, silazili da napadaju i vraćali se ne bi li se sakrili od ‘Imperije’. Toliko je čupavo u ovom trenutku.

Domnal Glison, koji glumi generala Haksa, je prilikom gostovanja na podkastu Happy Sad Confused podelio da je napravio veliku grešku pročitavši ceo scenario Epizode IX. Glison je rekao sledeće:

Košmar bi bio zaspati u javnom prevozu, košmar bi bio probuditi se u avionu, a iz usta vam izlaze reči: ‘Skajvoker je [u Epizodi IX] uradio ovo,’ i onda niste svesni koliko dugo ste pričali, neko dete vas snima, neko to piše. I pošto ste u vazduhu morate reći ‘Moramo da popričamo pre nego što sletimo, mogu da pristupim mom bankovnom računu.’

Za poslednje vesti o Epizodi IX posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s