Šta se dogodilo sa Lukovom zelenom svetlosnom sabljom?

Luk Skajvoker je između Epizoda V i VI sam konstruisao svetlosnu sablju nakon što je očevu izgubio na Bespinu. Njegova nova svetlosna sablja je izgledala skoro identično po stilu konstrukcije Obi-Vanovoj sa jednom velikom razlikom: Bila je zelene boje. Luk je tu svetlosnu sablju koristio tokom Epizode VI i u mnogim avanturama nakon toga koje sada pripadaju Legendama. 

Ipak u Poslednjim džedajima nismo videli Luka da je koristi (osim u flešbekovima), pa se postavlja pitanje šta se desilo sa njom?

U novelizaciji Poslednjih džedaja nakon Lukove smrti, bića sa Ak-Tua koja su zadužena za održavanje džedajskih struktura na planeti čiste Lukovu kolibu. U njoj nalaze njegov zvezdani kompas i njegovo oružje koje pohranjuju u skladište sa mnogim drugim džedajskim artefaktima.

Dakle iako nije jasno naznačeno da je to oružje u stvari svetlosna sablja, logično je pretpostaviti da jeste. Ali opet možda je reč o nečem drugom… Nadam se da ćemo u budućim filmovima saznati sudbinu ove legendarne svetlosne sablje i da li će možda pripasti nekom drugom…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s