Kako je Anakin napravio svoju prvu svetlosnu sablju?

Svetlosna sablja koju je napravio Anakin Skajvoker je verovatno najprepoznatljivija svetlosna sablja Star Wars univerzuma. Menjala je vlasnike više puta i koliko god delovala izgubljena uvek je nalazila put do novog vlasnika, koji je kao po pravilu bio izuzetno jak u Sili. Ali kako je tačno Anakin konstruisao svoju prvu svetlosni sablju?

Odgovor možemo pronaći u serijalu dečjih knjiga Star Wars: Jedi Quest, koji prati mladog Anakina i njegovog učitelja Obi-Vana u periodu posle Epizode I. Obi-Van vodi mladog Anakina na planetu Ilum u pećinu u kojoj se nalaze kajber kristali. Kenobi svom učeniku tu kaže da mora ući unutra, pronaći kristal i napraviti svetlosnu sablju. Međutim, mladog Anakina unutra čekaju iskušenja u vidu iluzija i halucinacija. Anakin po ulasku u pećinu vidi viziju sebe kao dečaka iz vremena dok je još bio rob i vidi svoju majku Šmi. Nakon toga on shvata da su svuda oko njega kajber kristali od kojih on uzima tri koja mu „govore“.

Odjednom pred Anakinom se pojavljuje vizija Darta Mola koji provocira Anakina i odbacuje njegovu sablju za trening. Dart Mol mladom džedaju govori da koristi mržnju i bes, jer su oni moćno oružje. Nakon kraće borbe Anakin kaže Molu da nikad neće koristiti mržnju i bes, jer to nije način džedaja. Zatim shvata da je Mol samo prikaza i učini da on nestane. No ipak, pre nego što nestane u senkama Mol mu kaže da će se vratiti…

Nakon što je oterao sve iluzije Anakin se budi i u svojoj ruci pronalazi svetlosnu sablju koja je već konstruisana. To je njegova prva svetlosna sablja, koju će koristiti sve dok ona ne bude uništena na Geonosisu u praskozorje Ratova Klonova.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s