Kako je Imperija predstavljala Mejsa Vindua nakon njegove smrti?

Mejs Vindu. Jedan od najmoćnijih džedaja ikada. Mejs je bio izuzetan po tome što je crpeo snagu i iz svetle i iz tamne strane Sile. Ali je ipak stajao na svetlosti. Otuda je njegova svetlosna sablja bila ružičaste boje. Bio je izuzetno moćan u Sili a u umeću rukovanja svetlosnom sabljom retko ko mu se mogao suprotstaviti. Na kraju krajeva, pobedio je Sidijusa u direktnom duelu svetlosnim sabljama, što dovoljno govori o njegovoj veštini. Bio je član džedajskog veća, po hijerarhiji samo je Joda bio iznad njega. Kao takav uživao je veliki ugled i poštovanje širom galaksije.

Nakon njegove smrti i uzdizanja Imperije, Sidijus je radio sve što je mogao da okalja ugled džedaja i predstavi ih kao zlikovce. Pa, šta mislite da je rekao za Vindua?

U knjizi Lost Stars imamo uvid kako je Mejs Vindu bio predstavljen za vreme Imperije. Zvanična Sidijusova priča je bila da je Vindu bio vođa zlikovačke bande koja se umešala i prekinula legalno pogubljenje Obi-Vana Kenobija, Anakina i Padme na Geonosisu i samim tim započela Ratove Klonova.

Znači Vindu je predstavljen kao „kriminalac“, džedaji kao „zločinačka banda“ a pokušaj pogubljenja dva džedaja i jedne senatorke je proglašen „legalnim“. Sidijus je svakako dao sve od sebe da ukalja ugled i sećanje na Vindua kao i na ostale džedaje, a da li je uspeo u tome i koliko prosudite sami…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s