Neimenovani glumac otkrio šta se sve dešavalo na setu Han Solo filma? Ili ipak ne?

Oko filma Solo: Star Wars priča se, bez ikakve dileme, podigla velika drama. Skoro pa deluje da je svaki segment produkcije ovog filma zapao u nekakav problem. Zbog svega toga nekako kao da je postalo opšte mišljenje da je ovaj film osuđen na potpunu propast,a ono što je takođe postalo očigledno je da neki majstori klikbejta pokušavaju kako znaju i umeju iskoriste strahove fanova i nezavidnu poziciju u kojoj se našao Solo.

Poslednji u nizu takvih izveštaja nam donosi (slatke li ironije) Vulture, koji je uradio intervju sa glumcem filma o mladom Hanu, a koji je navodno otkrio šta se sve dešavalo na setu ovog „broda koji tone“. Glumac, koji je želeo da ostane anoniman, je u filmu navodno imao manju ulogu, ali je ipak bio prisutan tokom svih bitnijih momenata produkcije. Glumac se prvo dotakao prvobitnih reditelja filma, Krisa Milera i Fila Lorda, koji su na leto prošle godine dobili otkaz nakon čega ih je nasledio veteran Ron Hauard. Evo šta je o njima i njihovom radu na filmu glumac imao da kaže:

Fil i Kris su dobri reditelji, ali nisu bili spremni za Star Wars. Posle 25. neuspešnog pokušaja snimanja jedne iste scene glumci bi se gledali u neverici i govorili: ‘Ovo postaje čudno.’ Delovalo je da su Lord i Miler bili pomalo van kontrole. Definitivno su osetili pritisak: kada radiš na ovakvom filmu uvek postoje ljudi koji ti vise iznad glave svo vreme. Prvi asistent režije je bio zaista iskusan, pa je morao da uskoči i pomogne im puno puta.

Glumac se potom dotakao Rona Hauarda i promena koje je doneo:

Kada je došao uzeo je stvari u svoje ruke i to se moglo osetiti. Odmah je zadobio poštovanje svih. Zaista je bio samouveren. Bilo je zaista lako sarađivati sa njim. [Ron] je radio po istom scenariju. Snimali su identične scene.

Za kraj, glumac se dotakao jedne od najbolnijih rana produkcije ovog filma – trenutka kada je Aldenu Erenrajku unajmljen učitelj glume. Evo šta je imao da kaže:

Pokušati imitirati Harisona Forda je zaista teško. Lucasfilm je tražio nešto specifično, a to je da se kopira neko drugi. Alden nije loš glumac – samo nije dovoljno dobar. [Nakon što je unajmljen učitelj] zaista se moglo videti kako njegova gluma postaje opuštenija. Postao je sličniji Harisonu. Učitelj glume je zaista pomogao!

E sad, šta sve ovo znači?

Šta se sve dešavalo na setu filma o mladom Hanu zaista ne znamo. Da li je intervju koji je objavio Vulture istinit? Možda zaista jeste, jer ne postoji način da se tvrdnje provere. Ipak, moje je lično uverenje da je ovo samo jeftin klikbejt. Zašto? Pa, sama postavka stvari – tj. da imamo svedoka koji je anoniman i čija se priča ne može proveriti – je prvi znak. Dalje, to što je glumac imao malu ulogu ali je uprkos tome bio svedok svih bitnih, dramatičnih momenata produkcije, je dodatni razlog da obrvu nakrivimo još više. A onda, kao šlag na tortu, glumac je na kraju dao svoju poslovnu analizu i nevešto lupetanje kako Lucasfilm i Disney moraju da funkcionišu da bi bili uspešni.

Kao što rekoh, ne znamo šta se sve dešavalo na setu filma Solo: Star Wars priča. Stanje je verovatno bilo blaže nego što nam to klikbejt naslovi predlažu. Ali opet, možda i nije. Možda je situacija bila i deset puta gora. Jednostavno ne možemo da znamo, ali to nije ni bitno. Koga briga šta se dešavalo na setu nekog filma, dokle god on ispadne dobar. Verujem da se svi mi nadamo da će ispasti tako.

Za poslednje vesti o Han Solo filmu posetite našu sekciju posvećenu Anthology filmovima i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s