Lucasfilm je unajmio učitelja glume za Aldena Erenrajka, glumca koji igra mladog Hana!

Prošle nedelje smo svi bili šokirani kada je Lucasfilm saopštio da rediteljski dvojac zasebnog filma o mladom Hanu – Fil Lord i Kris Miler – više neće raditi na tom filmu, ali je odmah sledeći dan objavljeno da će ih zameniti oskarovac Ron Hauard.

U prvobitnoj objavi je rečeno da je došlo do „kreativnih razlika“ između Lucasfilma i mladog rediteljskog dvojca, ali smo kasnije saznali da je Lucasfilm bio poprilično nezadovoljan Lordom i Milerom koji su zapravo dobili otkaz, a sada su isplivali na površinu novi detalji i problemi iz produkcije, među kojima je i taj da Lucasfilm nije bio zadovoljan time kako su Lord i Miler upravljali likom mladog Hana, zbog čega je unajmljen učitelj glume za Aldena Erenrajka, glumca koji upravo igra naslovnu ulogu.

Naime, kako prenosi The Hollywood Reporter, stvari na relaciji Lucasfilm – Lord i Miler su počele da bivaju sve gore još početkom petog meseca tokom snimanja na Kanarskim ostrvima. Tada je Lucasfilm dao otkaz montažeru filma Krisu Dikensu, a doveo je oskarovca Pietra Skaliju (koji je radio montažu na filmovima Ridlija Skota Alien: Covenant i The Martian).

Dalje, nezadovoljni kako Lord i Miler upravljaju likom mladog Hana kao i zbog nezadovoljstva zbog toga što dvojac ne uspeva da iz Aldena Erenrajka izvuče najbolju izvedbu mladog Hana, Lucasfilm je unajmio učitelja glume da pomogne Erenrajku. Moramo da napomenemo da učitelji glume baš i ne rade ono što ime njihove profesije predlaže – oni su više ispomoć i savetnici glumcima da se oni bolje unesu u datu ulogu, radi što bolje izvedbe, što nije ništa neobično u Holivudu. Međutim, ono što je neobično je da se te stvari rade nakon što je snimljeno više od pola filma! Lord i Miler su ipak pristali na ovaj zahtev Lucasfilma i predložili za tu poziciju Megi Kilej, sa kojom su radili na filmu 21 Jump Street.

Ipak, kap koja je prelila čašu za Lucasfilm je bio događaj koji se desio sredinom ovog meseca. Naime, Lord i Miler su snimali scenu u kokpitu Milenijumskog sokola, a snimanje su tek počeli u 13:00. Rediteljski duo je za snimanje te scene imao samo tri različite postavke kamera, nasuprot dvanaest do trinaest različitih postavki, što je standard Lucasfilma. Dakle, snimanje ne samo da je išlo sporo, već je mali broj postavki kamera drastično vezao ruke montažeru.

Na osnovu informacija koje su isplivale prethodnih dana, deluje da je problema bilo od starta produkcije, te su se oni vremenom samo nagomilavali. Neki izvori, koji su bliski Lordu i Mileru, kažu da je rediteljski duo ušao u čitavu stvar smatrajući da su unajmljeni da naprave tipičan film u njihovom stilu (dakle, nekakvu akcionu komediju), te je došlo do trenja kada nisu mogli da se prilagode standardima Lucasfilma.

U svakom slučaju nadamo se da će Ron Hauard uspešno završiti ovaj projekat, te da ćemo dobiti film vredan Hana Sola.

To bi bilo to. Vaša mišljenja i impresije na ove vesti nam ostavite u komentarima ispod.

Za poslednje vesti o Han Solo filmu posetite našu sekciju posvećenu Anthology filmovima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s