Odakle je Snouk uzeo crni kristal za svoj prsten?

Vrhovni vođa Snouk. Presečen na pola u Poslednjim džedajima. Tako iznenada. Tako nenadano. Sva misterija koja ga je okruživala od Buđenja Sile, sva pitanja koja smo postavljali o tome ko je on, o njegovoj prošlosti, sve teorije i sva naša nagađanja presečena su svetlosnom sabljom koja je nekada davno pripadala Anakinu, zatim Luku, a sada Rej.

Na kraju nismo dobili nikakve odgovore. Žudno iščekivana priča o Snoukovom poreklu ostala nam je uskraćena i zbog toga morali smo da se osetimo razočarano. Ipak postoji jedna zanimljivost o Snouku koja je naknadno objašnjena a tiče se njegovog prstena i crnog kristala na njemu.

Naime, sudeći po Vizuelnom rečniku za Poslednje džedaje, crni kristal na Snoukovom prstenu potiče iz drevnog sitskog hrama koji se nalazi ispod Vejderovog zamka na Mustafaru. Vejder je napravio svoj zamak na Mustafaru, mestu svog najvećeg poraza, da bi se konstantno njega prisećao i tako raspaljivao svoj bol i bes. Međutim, pored toga imao je još jedan razlog da živi tu. Mustafar je planeta koja obiluje mračnom stranom Sile. On je svoj zamak napravio iznad drevnog sitskog hrama, koji je ništa više od pećine čiji su zidovi ispisani sitskim pismom. U njima je Vejder često meditirao i jačao u mračnoj strani Sile. I baš tu je u nekom trenutku došao Snouk i odatle uzeo crni kristal koji nosi na prstenu.

To je sve što znamo za sad. Sve ostalo možete pustiti mašti na volju dok nas Dizni ne udostoji neke podrobnije priče o Snouku i njegovom poreklu…. Ako nas udostoji…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s