Zašto general Grivus kašlje?

General Grivus, vođa armije droida u Ratovima Klonova. Zastrašujući kiborg koji je obožavao da ubija džedaje i skuplja njihove svetlosne sablje. Umetnosti vitlanja svetlosnom sabljom naučio ga je lično grof Duku, a budući da je imao četiri kibernetičke ruke bio je zastrašujući protivnik za sve širom galaksije.

Grivus je nekada bio živo biće sa planete Kali, veliki ratnik, kog su Sidijus i Duku pretvorili u kiborga i svoje lično oružje, ali to je priča za neki drugi put… Ipak, ono što pored samog izgleda Grivusa najviše odlikuje i po čemu ga mnogi pamte je njegov kašalj. Kakvo je poreklo tog kašlja?

Taj kašalj smo prvi put videli, tj. čuli, u animiranoj seriji Clone Wars iz 2003 godine. Grivus ranije nije kašljao. Međutim tokom bitke za Korusant sukobio se sa Mejsom Vinduom koji je upotrebio Silu da zgnječi Grivusov metalni grudni koš i tako ošteti njegova organska pluća, što je za posledicu imalo to da Grivusu zauvek ostane njegov prepoznatljivi kašalj.

Sa druge strane, po novom kanonu, Grivus je oduvek kašljao, a kao objašnjenje se navodi to što kibernetska tehnologija kojom je on „sklopljen“ tada nije bila usavršena.

Što je zanimljivo, za potrebe snimanja Revenge of the Sith, Džordž Lukas je snimio svoj kašalj dok je imao bronhitis koji je kasnije dorađen u Lukasfilmu i korišten kao kašalj generala Grivusa.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s