Rajan Džonson ne žali što je ubio Snouka u Epizodi VIII!

Poslednji Star Wars film je za sada zaradio preko 1,3 milijarde dolara, ali su reakcije fanova krajnje podeljene. Među najčešćim prigovorima je onaj o tome kako je u filmu tretiran Snoukov karakter, koji se u Buđenju Sile pojavio kao misteriozni vođa Prvog Reda ali je ubrzo ubijen u Poslednjim džedajima. Dok scenarista i reditelj Epizode VIII, Rajan Džonson, razume prigovore on nije izrazio nikakvo žaljenje zbog odluka koje je napravio u filmu.

Džonson je za Film, govorio o sekvenci gde je Kajlo Ren ubio svog učitelja i otkrio nam šta on misli o svojoj odluci nakon što je video reakciju fanova. Evo šta je Džonson rekao:

Sve te stvari koje su postale goruće među grupama fanova – kao što su: Ko je Snouk? Ko su Rejini roditelji? – ja sam očigledno znao da će to biti pitanja koja će da proisteknu iz Buđenja Sile, ali [dok sam pisao scenario] nad vratom nisam imao težinu fanovskih očekivanja o tome šta odgovori na ta pitanja trebaju da budu. Što mislim da je bila dobra stvar.

Džonson nije menjao svoj scenario zbog reakcije fanova na Buđenje Sile. A prema njegovim rečima, čim je Epizoda VII bila izašla u bioskope, produkcija na Epizodi VIII je odmah počela:

Pretpostavljam da ono što pokušavam reći jeste da je vremena bilo, nije da sam bio upoznat sa tim očekivanjima i da sam namerno pokušavao da iznerviram ljude. Pisao sam šta sam iskreno mislio da bi bio najmoćniji sled događaja koje bi davanje odgovora na ta pitanja izazvalo.

Teško je za očekivati da će Džonsonovo objašnjenje ikog naterati da promeni svoj stav. Videćemo kakva će biti mišljenja ljudi o Epizodi VIII kroz nekoliko godina.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s