Zašto Dart Vejder nije unapredio svoje odelo?

Prvo što uočimo kod Darta Vejdera je njegovo impozantno crno odelo i kaciga koji prekrivaju svaki deo njegovog tela. Iako je odelo činilo da deluje preteće, bilo je puno mana koje su mu otežavale svakodnevni život i pričinjavale mu veliki bol.

Sidijus je namerno napravio odelo puno mana kao kaznu za Vejdera jer je, nakon dvoboja sa Kenobijem i gubitka udova, izgubio i potencijal da postanje moćniji i od samog Sidijusa.

darth-vader-rogue-one

Pored konstantnog bola koje mu je nošenje odela pričinjavalo, Vejder je bio i lišen sna usled glasnih zvukova svog respiratora. Takođe, zbog kacige, vidik mu je bio više nego ograničen. Pored toga odelo se ponašalo kao superprovodnik za munje od sile, da bi ga Sidijus lakše kontrolisao. Pa zašto nije unapredio svoje odelo, budući da je kao Anakin bio vrlo talentovan inženjer?

Legendama je imao šansu da u potpunosti zameni svoje nesavršeno odelo drugim koje bi mu omogućilo mnogo bolji kvalitet života. Međutim, u tom slučaju on bi morao da bude podvrgnut operaciji koja je nosila preveliki rizik da on umre dok je između dva odela.

Iako je, pored toga, imao dosta šansi i mogućnosti da poboljša svoje sadašnje odelo, Vejder to nikada nije učinio. Zašto? Zato što je Vejder crpeo svoju snagu iz patnje i bola. Iz prisećanja kako ubija Padme, kako izdaje svoje prijatelje, pokolja koji je počinio u hramu. Uz sve to svaki bol i neudobnost koje mu je odelo pričinjavalo su samo rasplamsavali njegov gnev i činili ga još moćnijim. Zato nije unapredio odelo i ostao je zauvek Vejder kakvog znamo.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s