Reditelj Epizode VIII priča o Luku, Snouku i Rejinim roditeljima…

UPOZORENJE! Nastavak članka sadrži spojlere Epizode VIII, tako da ostatak teksta čitate na sopstvenu odgovornost!

Star Wars: Poslednji džedaji je imao brojne velike, šokantne momente i likovi su otišli u pravcu koje je malo ko od nas mogao da pretpostavi. Reditelj Epizode VIII, Rajan Džonson, je u intervjuu za Entertainment Weekly pokušao da objasni neke od njih. Evo šta je Džonson imao da kaže počevši sa trenutkom u kom Kajlo saopštava Rej ko su njeni roditelji:

Kako ja to gledam, Kajlo u tom trenutku njoj govori ono što misli da je istina. Ne mislim da je zavarava. Mislim da je to ono što je video kada su se njih dvoje dotakli i to je ono u šta on veruje. A kad joj on to saopšti, ona mu veruje. Najlakša stvar za Rej i publiku bi bila da je rekao: ‘O da, ti si ćerka te i te osobe.’ Time bi ona na tanjiru dobila svoje mesto u ovoj priči i to bi samo bilo ispunjavanje nečijih želja. Za nju je najteža stvar to što neije dobila lak, željeni odgovor. I ne samo to, već i Kajlo pokušava da iskoristi tu činjenicu da pokuša da je oslabi i natera da se ona osloni na njega. Ona mora da pokuša da nađe snagu i sama sebe definiše u ovoj priči.

Džonson se naravno dotakao i jednog od najneočekivanijih trenutaka Epizode VIII – Snoukove smrti.

Kada sam počeo da radim na Kajlovom liku došao sam u tu tačku gde sam mislio da bi bilo zanimljivo na samom početku srušiti te slabašne temelje na kojima on stoji. Do kraja filma on je od deteta koje pokušava da bude Vejder izrastao u lika koji čvrsto stoji na svojim nogama i uzima konce u svoje ruke kao pravi kompleksni zlikovac.

Međutim, tu se postavilo pitanje: „Kakva je Snoukova uloga u svemu tome?“

To me je nateralo da shvatim da bi najbolja stvar bila da eliminišemo tu dinamiku između „imperatora’ i učenika, tako da su sada mogućnosti šire. To je takođe otvorilo prostor za taj dramatični obrt na sredini filma, koji je istovremeno tačka spajanja Kajla i Rej.

Džonson se naravno dotakao i smrti Luka Skajvokera:

Oklevao sam. Bio sam preplašen. U meni je rastao osećaj straha dok sam shvatao da će to imati smisla za ovo poglavlje. Nije da sam samo napisao scenario i bacio ga na sto. Za mene je bilo izrazito važno da na takvim stvarima sarađujem sa ljudima iz Lukasfilma.

To bi bilo to. Kako su se vama svideli pomenuti delovi filma i kakve su vaše reakcije na Džonsonova objašnjenja, napišite nam u komentarima. Takođe, podsećamo vas da Epizodi VIII date ocenu u anketi koja se nalazi u meniju sa desne strane našeg sajta.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s