TIE Silencer: X-Wing

Kako se približio novi Star Wars film, tako i Fantasy Flight Games proizvodi nove ekspanzije za igru minijaturama X-Wing i to u vidu brodova koje ćemo tek upoznati u predstojećem delu Skajvoker sage.

Prvi od dva broda koji je objavljen je TIE Silencer, odnosno lični lovac Kajla Rena. Na prvi pogled sam model izgleda fantastično, podseća na starijeg brata TIE Interceptora, ili što neko reče, podseća na sina TIE Advanceda i TIE Interceptora, skroz je u fazonu Prvog Reda, te se uklapa u stil Kajlovog šatla, viđenog u Buđenju Sile. Važno je napomenuti da iako je brod jako veliki, pretežno dužina bočnih panela/krila, on spada u brodove na maloj bazi.

Statistika samog broda je nešto bolja, u odnosu na standardnu Imperijalnu flotilu, jer ima tri crvene kockice za napad, ali i dva štita na već postojećih četri poena trupa. Uz to jako bitna stvar je da ima i „Boost“ i „Barrel-Roll“ akciju, što pilote sa visokim PS svrstava u top as pilote. Uz to treba dodati i da su manevri koje ovaj brod može da izvede fantastični, te da je veliki broj manevara zapravo zeleno, što uz „Push The Limit“ može pretvoriti ovaj broj u nezaustavljivog imperijalnog asa.

U ekspanziji se nalaze dva generička pilota, te dva jedinstvena pilota, PS7 i PS9 (Kajlo Ren), koji ima „Elite slot“. Kajlova pilotska sposobnost je veoma slična prethodnim kada je bio pilot šatla ili kao „crew“, ali deluje mi kao da je ovog puta teže iskontrolisati okidač za ovu sposobnost.

„Upgrade“ kartice koje dolaze u ekpanziji je zanimljivo probati bar jednom, međutim postoji nekoliko koje bih izdvojio i koje mislim da će pronaći svoje mesto u listama širom sveta. Prva takva kartica je titula za samog TIE Silencera, koja dopunjuje ovaj brod taman toliko da ga pogura u smeru pravog asa. Posebno bih napomenuo „Advanced Optics“, koji je u principu isti kao „Comm Relay“ ali za fokus ovog puta. Mislim da će igrači koji lete sa Poom Dameronom dosta, obožavati tu karticu. „Threat Tracker“ je interesantan dodatak jer će omogućiti repoziciju prijateljskih brodova tokom „Combat“ faze, što dodaje na značaju. Na kraju bih dodao da se dobijaju po dve kopije „Primed Thrustersa“ i konačno još jedan brod u kom igrači dobijaju „Autothrusters“.

Zaključak jeste da će PS9 Kajlo kao pilot poslužiti imperijalnim igračima da ožive tehniku igranja sa asovima, jer ovaj brod izgleda fantastično, ima sjajne osnovne podatke, ali i dobre slotove za unapređenja koja mogu da ga učine još opasnijim. Ono što bih istakao kao negativno je osnovna cena za Kajla kao pilota u TIE Silenceru, koja je previsoka, te sa nekoliko „upgradeova“ može i da zauzme 50% kompetativne liste.

Mislim da će ga biti u kompetativnim listama i da će zadavi glavobolje pobenjeničkim pilotima.

Za poslednje vesti o Star Wars društvenim igrama posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s