Ram Kota iz The Force Unleashed video igara se umalo pojavio u Odmetniku-1?

Glumac Sem Vitver nam je letos saopštio da se lik Starkilera kog je on tumačio u The Force Unleashed video igrama umalo pojavio u drugoj sezoni serije Star Wars: Rebels. A sada su nam stigle informacije koje kažu da je još jedan legendarni lik iz ovih video igara umalo prešao u novi kanon, i to kroz igrani film!

Naime, kako kaže španski Star Wars portal La Fosa Del Rancor, čuveni džedaj Ram Kota je bio veoma blizu toga da se pojavi u filmu Rogue One, odnosno Odmetnik-1. Ovaj detalj je na podkastu ovog portala otkrio reditelj Markos Kabota čiji je prijatelj bio na audiciji tog filma (koji tada još nije imao ni naslov – dakle radi se verovatno o prvoj polovini 2015. godine).

Kako je rekao Kabotin prijatelj, glumci su na audiciji dobili nekoliko stranica iz rane verzije scenarija Odmetnika-1, a u njima je u više navrata bio pomenut slepi džedaj imena Ram Kota!

Očigledno, Kota nije završio u filmu, ali koliko je uopšte bilo verovatno da će se to i desiti? Pa teško je reći. Možda je prvobitni plan zaista bio da Ram Kota ima važnu ulogu u Odmetniku-1, ali se iz nekog razloga od toga odustalo. Druga, po meni verovatnija, mogućnost je to da je „Ram Kota“ bilo samo kodno ime za lika koji je kasnije dobio ime Čirut Imve. Vrlo je česta praksa da likovi (bilo glavni, bilo sporedni) u ranijim verzijama scenarija imaju potpuno drugačija imena od onih koja čujemo u finalnoj verziji filma – tako se Rej u ranijim verzijama scenarija Buđenja Sile zvala Kira. Pored toga, na samom setu za likove i lokacije se neretko koriste kodna imena – tako je Snoukovo kodno ime bilo „Uber“. Dakle, vrlo je verovatno da je iz početka, kada još nije bilo odlučeno da će se zvati Čirut Imve, lik slepog korisnika Sile jednostavno bio nazivan Ram Kota, jer je Kota u starom kanonu bio, eto, slep i koristio je Silu.

To bi bilo to. Šta mislite o Ramu Koti i da li vam je možda krivo što smo u Odmetniku-1 dobili Čiruta a ne njega, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o zasebnim Star Wars filmovima posetite našu sekciju posvećenu Anthology filmovima i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s