Kapetan Reks je ipak u Epizodi VI?

U sklopu Star Wars Celebrationa koji je bio pre četri meseca u Orlandu, održan je i „Dave Filoni: Animated Origins and Unexpected Fates panel“ panel, na kom su Djev Filoni i Pablo Hidalgo pričali o animiranim Star Wars serijama, a ponajviše o tome šta je trebalo da se desi u poslednjim sezonama The Clone Warsa i šta da očekujemo u poslednjoj sezoni serije Star Wars Rebels.

E sad, dok su pričali o ovoj drugoj temi, Filoni i Hidalgo su nam otkrili koncept art kapetana Reksa (slika iznad) na kom ovaj klon nosi uniformu pobunjeničkih komandosa, skoro istu onakvu kakve su nosili komandosi na Endoru tokom Povratka Džedaja, a ta verzija Reksa je i više nego ličila na jednog od upravo tih komandosa – onog starijeg sa bradom, koji se inače u starom kanonu zove Nik Sent. Filoni je tu i više nego naznačio da postoji mogućnost da je taj bradati komandos zapravo Reks. Međutim, posle toga se prašina slegla i ova tema više nije bila pominjana.

Ipak, sinoć se na Tviteru oglasio scenarista Rebelsa Stiven Melčing i ponovo pokrenuo ovu temu. Naime, Melčing je tvitovao sliku datog koncept arta kapetana Reksa uz koju je išla slika pomenutog komandosa iz Epizode VI, a u komentaru je napisao „Ovo se dešava.“ uz hešteg #OldCaptainRex. Melčing je u komentarima tog tvita još napomenuo da se samo čeka da ovo zvanično bude potvrđeno.

Ipak, nekoliko sat nakon što je ovo tvitovano, taj inicijalni tvit je obrisan, a potom je je usledio niz tvitova (ispod) kojima Melčing „objašnjava“ situaciju.

Naime, Melčing je prvo rekao da kada je koncipirana druga sezona Rebelsa nije postojala nikakva namera da se Reks poistoveti sa pomenutim komandosom, te je produkcijski tim uočio sličnost između ova dva lika tek onda kada su im fanovi ukazali na to. U poslednjem iz tog niza tvitova Melčing je napisao: „I, jesu li Reks i Nik Sent ista osoba? Iskerno, ne znam odgovor. Voleo bih da sam se jasnije irazio ranije.

E sad kakav zaključak možemo da izvučemo iz čitave ove zbrke koju je zakuvao Melčing? Pa, moje lično mišljenje je da je onaj komandos iz Epizode VI zaista Reks. Deluje da se Melčing slučajno izlanuo te da su ga advokati Lucasfilma „lupili po ušima“ nakon čega je morao da obriše prvobitni tvit i „promeni pesmu“. Ipak, ostaje da čekamo neku zvaničnu potvrdu.

To bi bilo to. Šta vi mislite o ovoj temi da da li biste voleli da se zaista potvrdi da je onaj komandos zapravo Reks, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Rebelsima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars serijama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s