Star Wars: Rebellion dobija ekspanziju!

Star Wars: Rebellion je asimetrična društvena igra za optimalno dva igrača, ili timsku igru u kojoj se Imperija i Pobunjenici bore za prevlast poznatim svemirom. Dok Pobunjenici pokušavaju da što više sistema privole na svoju stranu, sabotiraju i potkopavaju napore Imperije da zavlada Galaksijom i pronađe njihovu tajnu bazu, moćna Imperija  se nazaustavljivo širi, šaljući droide-sonde na različite planete i pokoravajući sistem po sistem držeći čvrsto vlast u svojim kandžama na Korusantu.

Igra je jako zanimjiva i ima mnogo elemenata o kojima treba voditi računa, poput širenja uticaja, ispunjavanja misija i zadataka, širenja i usavršavanja vojske, ukoliko se samo jedan od ovih elemenata zapostavi, otvara se pukotina koju protivnik može iskoristiti da zada kritičan udarac protivniku. Pobunjenici su konstatno u akciji skrivanja svoje baze koju tajno odabiraju na početku, dok Imperija pokušava tu bazu da nađe i uguši pobunu. Pored toga što je igra asimetrična, te su zadaci i potezi između dva igrača kompletno dugačiji, izgled igre je prelep i tematski zadovoljava i najizbirljivije apetite ljubitelje Ratova Zvezda!

 

sw03_layout_left_legal

 

Ekpanizija Rise of the Empire je u velikoj meri inspirisana filmom Odmetnik-1, te će biti heroja poput Jyn Erso, Dir. Krenik, Cassian, itd. Što se tiče mehanike i pravila, ova ekspanzija ne donosi preterano novih stvari u igru, što je na neku ruku i dobro, jer je kompleksnost osnovne igre poprilična, te mislim da nema potreba dodavati nova pravila. Ono što ekspanzija širi je svakako mogućnost izbora još većeg broja heroja na obe strane, jer ih u ovoj ekspanziji dolazi 8, 26 novih plastičnih minijatura, uključujući Nebulon-B fregate, Interdictor-Class Kruzeri, U-wingovi, TIE-Strikeri. Pored ovoga, u ekspanziji se nalazi i preko 100 novih kartica kako misije, zadataka, taktički kartica i mnogih drugih.

 

sw04_sample
Sve u svemu ekpanzija koja ne donosi nova pravila i neće dodatno zakomplikovati igru, ali će osvežiti kolekciju heroja, misija i zadataka, čineći svaku novu partiju još zanimljivijom i neponovljivom!

Ekspanzija se na tržištu očekuje u 3. kvartalu 2017. godine, a prodajna cena je 39,95$ prema zvaničnom FFG sajtu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s