Novi detalji o vrhovnom vođi Snouku u Epizodi VIII!

Upozorenje! Nastavak članka sadrži spojlere iz Epizode VIII, tako da ostatak teksta čitate na sopstvenu odgovornost!

Na osnovu Epizode VII i ostalih informacija koje smo imali, delovalo je da će vrhovni vođa Snouk biti veoma sličan imperatoru Palpatinu iz originalne trilogije – nekakav mračni mistik i veštac koji upravlja galaktičkim događajima iz senke. Sada, informacije koje nam stižu sa portala Making Star Wars predlažu da će ovaj misteriozni lik biti dosta drugačiji od starog (ne tako) dobrog Imperatora.

Naime, ekipa sa Making Star Warsa je uz pomoć svojih izvora u produkciji došla do informacija kako će Snouk izgledati u Epizodi VIII, a taj izgled nam otkriva dosta toga o samom liku. Pre nego što krenemo sa opisom, samo mali podsetnik da će se Snouk u Osmici pojaviti uživo i da će dobrim delom biti urađen praktičnim efektima.

Nego, kako kaže MSW, dve reči koje najbolje opisuju izgled vrhovnog vođe u Epizodi VIII su: raskošnost i dekadentnost. Naime, Snouk će u Epizodi VIII nositi dugačak svileni ogrtač koji je zlatne boje, a kao obuću nosi nekakve papuče (takođe zlatne boje) koje idu u špic koji se zavrće ka nazad – dakle nešto kao… opanci?! I na ogrtaču i na papučama su složene cvetne šare, izvezene crvenim koncem. Pored toga, Snouk na malom prstu leve ruke ima masivan zlatni prsten, na kom se nalazi veliki crni kristal – ekipa sa MSW-a pretpostavlja da je to zapravo crni kajber kristal. Uz sve to, Making Star Wars ima kratak opis Snoukovih vladarskih odaja. Naime, Snoukova prestona soba je popločana belim mermerom, koji krase brojne složene šare od, opet, zlata. Dakle, Snouk je definitivno osoba koja uživa u luksuzu.

Pored informacija o samom izgledu vrhovnog vođe Snouka, Making Star Wars donosi i opise Snoukove garde. Naime, u produkcij, njih nazivaju pretorijanska garda – nije jasno da li je to samo kodno ime ili je to njihov zvanični naziv. Snoukova pretorijanska garda – kojih inače ima između 6 i 8 – su samo evoluirani crveni gardisti koje je ranije koristio Palpatin. Ipak, ovi novi gardisti se dosta razlikuju od svojih prethodnika. Njihovim izgledom i dalje dominira ta krv crvena boja, ali pretorijanci su manje uniformisani od Palpatinovih gardista – da preciziramo, svaki pretorijanac ima različit šlem i različito oružje. Ipak, ono što ih sve odlikuje je crveni oklop, crveni plašt i šlemovi – koji iako su različiti, na prednjem delu nemaju nikakve proreze za oči niti vizire, te nam nije jasno kako oni vide (možda koriste Silu?). Što se tiče njihovih oružja, jedan pretorijanac ima motku na čijim se krajevima nalaze noževi, drugi ima nunčake, treći (metalni) mač, četvrti baca nekakve bodeže, dok se za ostale ne zna.

To bi bilo to. Šta mislite o Snoukovom izgledu i njegovoj pretorijanskoj gardi, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi VIII posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s