Kada stiže prvi trejler Epizode VIII?

epizoda-viii-poslednji-dzedaj

Pre samo nedelju i po dana je objavljen naslov Epizode VIII, a mnogi se već pitaju kada će biti objavljen i prvi trejler tog filma.

Proteklih nekoliko dana internetom su počele da kruže glasine koje kažu da će prvi trejler za Epizodu VIII biti prikazan tokom Superbowla koji se igra u ponedeljak. Superbowl je zaista događaj na kom smo tokom prethodnih dosta godina viđali najnovije trejlere velikih holivudskih blokbastera, međutim, da li ćemo na ovogodišnjem izdanju ovog sportskog mega-eventa videti i prvi trejler Poslednjeg Džedaja? Odgovor je ne!

Postoji više razloga zašto je to tako. Prvo, prethodna dva Star Wars filma – Buđenje Sile i Odmetnik-1 – nisu imali trejlere tokom Superbowla. Kompanije koje puštaju trejlere svojih filmova na tom eventu pre svega žele da tim prikazivanjem „bustuju hajp“ i povećaju zainteresovanost za iste te filmove kod širokih narodnih masa. Međutim Star Wars je tako masivna i popularna franšiza da taj dodatni „bust“ nije ni potreban. Povrh ove činjenice, Pablo Hidalgo iz Lucasfilma je lično rekao da trejlera neće biti, a to su nam (čak i pre Pablovih reči) potvrdile i neke druge glasine.

E, ali kada onda možemo da očekujemo prvi trejler Epizode VIII?

Najverovatniji odgovor je april, odnosno, da budem precizniji: između 13.04. i 16.04. jer je tada Star Wars Celebration u Orlandu. Zašto tad? Pa setite se samo da je prvi trejler Epizode VII bio prikazan  16. aprila 2015. na Star Wars Celebrationu u Anahajmu, a da je prvi trejler za Rogue One bio objavljen 7. aprila prošle godine. Prvi trejleri manje-više svih holivudskih blokbastera se prikazuju ~8 meseci pre premijere – takav slučaj je bio i sa Epizodom VII i sa Rogue One, a tako bi trebalo da bude i sa Osmicom. Povrh toga, predsednica Lucasfilma, Ketlin Kenedi, je nedavno izjavila da ćemo prve kadrove Epizode VIII videti tek negde na proleće. Dakle, na osnovu svega toga, uz još i neke glasine, dolazimo do zaključka koji nam jasno predlaže da bi prvi trejler Epizode VIII trebao biti prikazan tokom Star Wars Celebrationa u Orlandu (13.04-16.04.).

To bi bilo to. Imajte u vidu da su ovo na posletku spekulacije (iako vrlo verovatne), tako da ne uzimajte ove informacije zdravo za gotovo do neke zvanične potvrde ili demanta.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s