Da li je ona Hammerhead korveta preživel sudar sa zvezdanim razaračima iznad Skarifa?

hammerhead-768x512

Jedan od ključnih, ali i najzabavnijih, momenata bitke iznad Skarifa koju smo videli u Odmetniku-1 je bio onaj kada je pobunjenička Hammerhead korveta „pogurala“ onesposobljeni zvezdani razarač na drugi, nakon čega su dva imperijalna broda pala na kapiju štita.

E sad, da li ste se zapitali šta se tu desilo sa korvetom i njenom posadom? Pa, izvršni producent filma i supervizor vizuelnih efekata u ILM-u Džon Knol je u intervjuu za Entertainment Weekly dao odgovore:

Postojala je dilema: ‘Hej, da li je to samoubilačka misija? Da li će svi oni da poginu zajedno sa zvezdanim razaračima?’ Počeo sam da guram tu ideju da se u jednom od kadrova vidi gomila kapsula za spasavanje kako izleću iz korvete. Zamislite to ovako: Dok pobunjenička korveta gura dva imperijalna golijata ka planeti, sa njene donje strane izleće jato malih objekata. Uradili smo i animaciju za to, ali je Geret [Edvards, reditelj] smatrao da bi takvo nešto previše odvlačilo pažnju, pa smo izbacili taj deo.

Ipak, ekipa iz ILM-a je našla način kako da spase posadu ovog broda, čije je ime Lightmaker. Knol je dao ovo objašnjenje:

U poslednjem kadru gde vidimo zvezdane razarače kako se sudaraju sa kapijom – to je veoma suptilan detalj koji je teško za primetiti – ali kapsula za spasavanje više nema na korveti. To je moja priča da je posada korvete ušla u kapsule i preživela.

To bi bilo to. Šta mislite o ovom objašnjenju i uopšte o ovoj sekvenci filma, napišite nam u komentarima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s